Menu Zavřít

Písek pronajme kulturní dům

2. 5. 2006
Autor: Euro.cz

Písek znovu hledá nájemce kulturního domu, jehož rekonstrukci za 170 milionů korun loni dokončil. Současný provozovatel několikrát žádal radnici o snížení nájmu a město také není spokojeno s využitím objektu. Město chtělo do kulturního domu s teleskopickým hledištěm přilákat také mezinárodní konference.

Rada dvakrát odmítla žádost nájemce o slevu z nájmu 1,2 milionu ročně. „Jestliže by nájemné mělo být sníženo, tak je třeba to znovu podrobit nějaké soutěži, protože on si to nájemné vysoutěžil,“ řekl starosta Luboš Průša. Vedle nájmu musí provozovatel hradit také revize, jejichž náklady se ročně pohybují kolem 500 tisíc korun.

„Z jeho strany nebyl plně zvládnut provoz. Nezískal to, co jsme očekávali. To znamená pro Písek konference, pro kulturní dům zakázky, které by vyplnily hluché období začínající na jaře a končící na podzim,“ uvedl Průša. Radnice proto změnila podmínky výběrového řízení, kdy nabídnutá cena nájmu rozhoduje jen z jedné třetiny. Město přihlédne také ke zkušenostem s podobným druhem podnikání a k podnikatelskému záměru.

BRAND24

Radnice hodlá také zabránit tomu, aby byl kulturní dům málo využívaný. „Proto jsme v závazné části smlouvy o dílo předepsali, že by tam mělo být minimálně 200 akcí ročně, jinak může město s velmi krátkou výpovědní lhůtou smlouvu znovu vypovědět,“ dodal Průša.

Přestavba kulturního domu v Písku stála městskou pokladnu 170 milionů korun. Největší položkou v rozpočtu modernizace bylo teleskopické hlediště za 70 milionů korun, jež se dokáže složit pod podlahu hlavního sálu během sedmi minut.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).