Menu Zavřít

Pět hvězdiček pro elektrický Nissan

24. 5. 2012
Autor: Euro.cz

Euro NCAP

BRAND24

Organizace Euro NCAP zveřejnila výsledky dalšího kola svých bariérových testů. Mezi testovanými vozy byl tentokrát i Nissan Leaf – první sériově vyráběný a prodávaný pětimístný elektromobil. Ukázalo se, že co do ochrany cestujících nemusí být mezi elektrickými a konvenčními auty podstatný rozdíl. Leaf získal maximálně možných pět hvězdiček a komisaři ve svém protokolu zdůraznili, že nezaznamenali žádná rizika související s elektroinstalací vozu.
Další hvězdou aktuálních testů Euro NCAP se stal nový Focus. Třetí generace tohoto fordu získala jako první model „neprémiové“ značky dvě hvězdičky Euro NCAP Advanced za nabídku pokročilých asistenčních systémů, konkrétně za asistent pro automatické navrácení do jízdního pruhu a za systém Active City Stop, který může zmírnit následky nehod v kolonách, nebo jim dokonce (v rychlostech do 15 km/h) zcela zabránit. Celkově byl Focus za své bezpečnostní vlastnosti oceněn pěti hvězdičkami stejně jako všechny další vozy testované v aktuálním kole: Citroen DS4, hybridní Lexus CT200h, Peugeot 508 a Volvo V60.
Euro NCAP je konsorcium tvořené vládami sedmi evropských zemí, motoristickými organizacemi a spotřebitelskými sdruženími. Bezpečnost automobilů prodávaných na evropském trhu hodnotí od roku 1997.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).