Menu Zavřít

Penta se nabízí Sazce, KKCG její nabídku zlehčuje

13. 4. 2011
Autor: profit

Investiční skupiny Penta a E-Invest nabízejí akcionářům Sazky, finanční podporu a pomoc s cílem zachránit společnost před nepřátelským převzetím a konkurzem.

Foto: Profimedia.cz

Prostřednictvím společnosti Gladiolus se již Penta a E-Invest dohodly s ČSTV (Český svaz tělesné výchovy), ČASPV (Česká asociace Sport pro všechny, občanské sdružení) a ATJSK ČR (Asociace tělovýchovných jednot a sportovních klubů České republiky) na odkoupení jejich pohledávek vůči Sazce v celkové výši téměř 140 milionů korun. První splátka ve výši 63 milionů byla již dnes poukázána sportovním svazům. V situaci, kdy Sazka není schopna finančně podporovat sportovní svazy, tak uvedené prostředky představují reálnou pomoc pro český sport.

Penta a E-Invest se navíc zavázaly, že jsou připraveny podporovat sportovní svazy částkou 300 milionů korun ročně a že jsou připraveny garantovat zachování 30% podílu sportovních svazů v Sazce. Podmínkou uvedené nabídky je úspěšné uskutečnění dlužnické reorganizace Sazky, která proběhne v plné součinnosti mezi akcionáři Sazky, Pentou a E-Investem. Jsme přesvědčeni, že pro takovou restrukturalizaci existují reálné předpoklady.

CONTENT24

Penta a E-Invest proto očekávají, že valná hromada ČSTV přijme usnesení, ve kterém podpoří vzájemnou spolupráci s cílem zachránit společnost před nepřátelským převzetím. Uvedenými kroky Penta a E-Invest potvrzují, že jejich angažovanost v Sazce probíhá a dál bude probíhat jen v plném souladu se zájmy akcionářů společnosti Sazka, a.s.

Je to pouze prázdné mediální prohlášení postrádající jakoukoli reálnou podstatu. K realizaci takovýchto planých slibů by musela mít Penta souhlas nadpoloviční většiny věřitelů. O ničem takovém s věřiteli nikdy nejednala a nemá jejich podporu. Jejich údajná pohledávka ve výši 140 mil. Kč je navíc zanedbatelná proti řádově vyšším částkám, které do záchrany Sazky již investovala skupina KKCG. Cílem těchto kroků trojice Hušák-Ulčák-Penta je pouze odvést pozornost akcionářů Sazky od nesporné skutečnosti, že bez souhlasu věřitelů není možné provést reorganizaci. Je to jen další pokus, jak zabránit záchraně Sazky a vytvořit si podmínky pro start vlastní číselné loterie. Akcionáři Sazky a zejména ČSTV by si toto měli rychle uvědomit,“ okomentoval nabídku konkurenční skupiny mluvčí KKCG Dan Plovajko.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).