Menu Zavřít

Penta rozšiřuje své medicínské portfolio. Koupila nemocnice a síť ambulancí

27. 6. 2017
Autor: čtk

Investiční skupina Penta koupila většinový podíl v Nemos Group, která je provozovatelem nemocnic Sokolov a Sušice a sítě ambulancí Nemos Ambulance v Karlovarském kraji. Vlastní také Nemocnici Ostrov a polikliniku Nemos v Karlových Varech. Transakci nyní posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Verdikt se očekává do měsíce.

Penta podle oznámení na webu úřadu získala možnost výlučně kontrolovat společnost Medica Healthworld Hospital, a jejím prostřednictvím Nemos Group. „Vstup silného investora s mezinárodními zkušenostmi ve zdravotnictví je pro nemocnice Nemosu dobrou zprávou. Jsem si jistý, že tento krok prospěje jak vlastním zdravotnickým zařízením, tak našim zaměstnancům, a zejména pak našim pacientům,“ uvedl už dříve spoluvlastník a jednatel Nemos Group David Soukup.

BRAND24

Penta
Středoevropská investiční skupina založená v roce 1994. Vedle zdravotnictví působí ve finančních službách, výrobě, maloobchodu či na realitním trhu. Její portfoliové společnosti zaměstnávají více než 32 tisíc lidí a hodnota aktiv skupiny dosáhla v roce 2016 celkem 8,5 miliardy eur. Penta působí ve více než deseti zemích Evropy a má svoje zastoupení v Praze, Bratislavě a Varšavě.

Penta ve střední a východní Evropě už úspěšně realizovala řadu zdravotnických projektů. Vedle lékáren se zaměřuje také na provozování nemocnic a zdravotnických zařízení, na Slovensku je součástí jejího portfolia i zdravotní pojišťovna. „Od vstupu do společnosti Nemos už můžeme mluvit o postupném budování sítě nemocnic i v České republice,“ uvedl investiční ředitel Penty Václav Jirků.

Čtěte také:

Penta vstupuje s lékárnami Dr. Max na pátý trh. Chce prorazit i v Rumunsku

Penta je o krok blíž k rozšíření Vodochod, MŽP už uznalo posudek

Penta s masem neuspěla. Zavře českou výrobu a byznysu se chce úplně zbavit


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).