Menu Zavřít

Penta koupila 90 procent v provozovateli nemocnic Nemos

6. 3. 2017
Autor: Jan Rasch, Euro

Investiční skupina Penta za stovky milionů korun koupila 90procentní podíl ve skupině Nemos, která provozuje tři nemocnice, vlastní v Ostrově a dvě si pronajímá v Sokolově a Sušici. Nemos také má polikliniku v Karlových Varech a ambulance v Karlovarském kraji.

O akvizici informoval Hospodářské noviny (HN) Václav Jirků, který má v Pentě na starosti investice do zdravotnictví, napsal IHNED.cz.

Penta loni koupila nemocnici ve Vrchlabí a do českého zdravotnictví chce podle Jirků dál investovat. „Nemos a Vrchlabí dělají dohromady asi 1,2 miliardy korun tržeb. Už se stáváme na trhu hráčem, ale v porovnání s našimi ambicemi - malým. Díváme se na další příležitosti,“ řekl deníku Jirků. Penta má podle něj zájem o nemocnici s poliklinikou v Roudnici nad Labem, jejíž prodej zbrzdil spor současných akcionářů.

BRAND24

Penta v Česku vlastní jednu z největších lékárenských sítí Dr. Max. Řetězec nemocnic, pojišťovnu a další zdravotnická zařízení vlastní na Slovensku a v Polsku.

Penta
Středoevropská investiční skupina Penta byla založena v roce 1994.

Vedle zdravotnictví působí ve finančních službách, výrobě, maloobchodu a na realitním trhu. Spravuje jediný fond svých partnerů, akcionářů společnosti.

Její portfoliové společnosti zaměstnávají více než 37 tisíc lidí a hodnota aktiv skupiny dosáhla v roce 2015 sedmi miliard eur (189 miliard korun).

Penta působí ve více než deseti zemích Evropy a má svoje zastoupení v Praze, Bratislavě, Varšavě a Mnichově.

O aktivitách Penty dále čtěte:

Penta koupila areál nuselského pivovaru, chce postavit novou čtvrť

Penta slučuje dvě slovenské banky. Sberbank na Slovensku přestane existovat

Penta prodala německého výrobce krmiv Číňanům

Penta jedná o koupi nemocnice Vrchlabí, zájem má i Dryml


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).