Menu Zavřít

Penta a skupina Schneider se dohodly na partnerství

20. 9. 2011
Autor: profit

Investiční skupina Penta a jediný vlastník skupiny Schneider, Robert Schneider, se dohodli na partnerství v oblasti masného průmyslu. Partnerství se týká společností Schneider – Group a Mecom Group a zahrnuje i změnu majetkových podílů.

Foto: [[http://Profimedia.cz|Profimedia.cz

Společnosti podnikají v oblasti výroby, distribuce a prodeje masných produktů na trzích v České republice, na Slovensku a v Maďarsku. Podrobnosti transakce nebyly zveřejněny a její dokončení je podmíněno souhlasem Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a splněním odkládacích podmínek.

Penta podniká v masném průmyslu již od roku 2008, kdy koupila největšího výrobce na Slovensku, Mecom Group, a předního producenta v Maďarsku, Debreceni Group. Penta tak v současnosti provozuje 5 výrobních závodů. Kumulativní tržby masokombinátů ovládaných Pentou dosáhly v roce 2010 výše 220 milionů eur.

Schneider – Group

Společnost byla založena před dvaceti lety bratry Robertem a Josefem Schneiderovými a od roku 2003 je jediným vlastníkem Robert Schneider. Zaměstnává 1 600 lidí a do jejího portfolia spadají společnosti: Masokombinát Plzeň, MUSP (v současné době cca 100 specializovaných prodejen masa, uzenin a lahůdek pod značkou Zeman) a ostatní související společnosti (logistika, jateční provoz). Tržby společností přesahují 4,2 miliardy korun.

BRAND24

Schneider – Group podniká v masném průmyslu již dvacet let, je největším závodem na výrobu uzenin v Čechách a patří k nejmodernějším závodům v EU. Vedle toho provozuje jednu z největších specializovaných řeznických sítí prodejen. Kumulativní tržby skupiny dosáhly v roce 2010 výše 170 milionů eur.

Naše dohoda je důležitým krokem při konsolidaci výrobců masa ve střední Evropě. Partnerství skupin otevírá příležitosti pro celou řadu synergií, dává možnost pro expanzi na nové trhy ale i pro oboustranné posílení na stávajících trzích,“ prohlásili společně Iain Child, partner skupiny Penta, a Robert Schneider.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).