Menu Zavřít

Pardubice prodají školu v přírodě

16. 7. 2007
Autor: Euro.cz

Pardubice prodají zbývající části městské školy v přírodě v Příchovicích na Jablonecku. Soubor tří budov v Jizerských horách bude vydražen, protože do původně plánované rekonstrukce a dostavby by město muselo vložit téměř 30 milionů korun.

BRAND24

Klientelu školy tvoří děti z pardubických mateřských a základních škol jen ze 12 procent, zbývající část sem přijíždí z jiných částí republiky. Město provedlo průzkum mezi pardubickými mateřskými i základními školami. Pro jeho zachování, a tedy rekonstrukci, bylo jen asi 30 procent z nich. Některé školy Příchovice vůbec nevyužívají a dávají přednost jiným zařízením.

Škola v přírodě v Příchovicích začala sloužit dětem v roce 1950. Město, které je jejím vlastníkem, se před několika lety rozhodlo prodat čtyři budovy a výnos vložit do rozvoje zbývající části areálu. Dražba vynesla 3,5 milionu korun. Jen na první etapu modernizace by však město potřebovalo téměř 22 milionů korun. Peníze získané z prodeje budovy v Příchovicích chce radnice použít pro potřeby školství ve městě.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).