Menu Zavřít

Palác v Hybernské na prodej

24. 1. 2008
Autor: Euro.cz

České dráhy

Společnost ČD Reality nabízí v pověření Českých drah k prodeji své sídlo v Hybernské ulici číslo 5 v centru Prahy. Zájemci mohou nabídky do tendru o honosný, pozdně barokní a klasicistní Sweerts-Šporkovský palác ze druhé poloviny 18. století posílat do 25. března. Zadávací podmínky pro výběrové řízení si lze vyzvednout v sídle vyhlašovatele.
Podle mluvčího drah Ondřeje Kubaly je důvodem prodeje úspora nákladů. „Kromě výnosu z prodeje výrazně ušetříme na provozních nákladech budovy, které definitivně odpadnou,“ tvrdí Kubala. Zaměstnance ČD sestěhují do ostatních budov v majetku drah. Očekávaný výnos mluvčí nesdělil. „Chceme dosáhnout co nejvyššího výnosu, ale komentovat očekávání v cíli není na startu příliš prozíravé,“ dodal pouze.
Sweerts-Šporkovský palác byl postaven Antonínem Haffeneckerem v letech 1725 až 1789. Budova byla po roce 1790 doplněna jednopatrovou přístavbou Ignáce Palliardiho. V letech 1923 až 1925 se na stavbě architektonicky podílel také Josef Gočár. Poté palác fungoval jako sídlo Anglo-československé banky. V současnosti se celá budova využívá pro administrativní účely.

BRAND24

Popisek: Kdo má zájem? Potenciální kupci barokního paláce Českých drah v centru Prahy v Hybernské ulici mohou podávat nabídky do 25. března.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).