Menu Zavřít

Ozubená kola Žuravljov

11. 9. 2006
Autor: Euro.cz

NOVÉ PROJEKTYTechnologický inkubátor získal ruského odborníka v oblasti mechaniky Germana Žuravljova. Brno tak má velkou šanci stát se velmocí ve výrobě ozubených kol. Jihomoravskému inovačnímu centru se podařilo přilákat předního ruského odborníka Germana Žuravljova.

NOVÉ PROJEKTY Technologický inkubátor získal ruského odborníka v oblasti mechaniky Germana Žuravljova. Brno tak má velkou šanci stát se velmocí ve výrobě ozubených kol.

BRAND24

Jihomoravskému inovačnímu centru se podařilo přilákat předního ruského odborníka Germana Žuravljova. „Ten pod hlavičkou firmy VVS EuroCapital rozvíjí svoje inovace v oblasti mechaniky, zejména nový systém ozubených kol se smíšeným ozubením,“ tvrdí mluvčí centra Vladimír Kuchař. Žuravljovova ozubená kola mají mít až dvacetkrát vyšší životnost než ta tradiční, dvojnásobnou schopnost zatížení, mají být méně hlučná, a to vše při nižší výrobní ceně.

Za výrobky se skrývá třicet let intenzivní výzkumné práce na Rostovské státní univerzitě (v Rostově na Donu), kde má profesor Žuravljov na starosti oddělení mechaniky a užité matematiky. „Nechceme samozřejmě zůstat jen u ozubených kol, rádi bychom využili naše zkušenosti také při inovaci dalších výrobků, například lopatek turbín,“ plánuje Žuravljov. Nové typy ozubených kol, která se od současných typů liší zejména tvarem ozubení, už využívají ruští výrobci například v různých dopravních strojích - v pásových traktorech či ve vrtulníku. Od umístění své firmy v Brně si Žuravljov slibuje zejména vybudování technologické základny, kde bude dále rozvíjet své inovace. „Jsou zde kvalifikovaní pracovníci, kteří zvládnou výrobu konečných výrobků. Nabízí se také společný výzkum s Vysokým učením technickým v Brně,“ vysvětluje jednatel firmy Leonid Sčerbinin. „Zkratka VVS v názvu firmy znamená vědeckovýzkumné sdružení, a to je to, čeho bychom zde chtěli dosáhnout,“ vysvětluje. Velmi slibná jsou podle něj jednání s výrobcem traktorů Zetor, který má zájem o nové typy ozubených kol. Dalším důvodem podle něj bylo, že šedesát procent ozubených kol nalezne uplatnění v automobilovém průmyslu, který je v České republice velmi rozvinutý.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).