Ovčí sýr ze salaší je zdrojem infekce

01. srpna 2005, 00:00 - BARBORA MACHKOVÁ
01. srpna 2005, 00:00

Čerstvý ovčí sýr může být příčinou nepříjemných střevních potíží, které každoročně postihnou desítky turistů. Tepelně se totiž neupravuje, a tak jeho konzumenti riskují onemocnění zvané kampylobakterióza. Loni bylo těchto průjmových onemocnění zaznamenáno v Liptovském Mikuláši více než 300.

„Stav nákaz přetrvává, nedošlo ke zlepšení situace,“ komentovala epidemioložka Danica Maslenová.

Chovatelé ovcí si naopak myslí, že o zdraví konzumentů je dobře postaráno. „Potravinová správa z Dolního Kubína pravidelně odebírá vzorky na kontrolu,“ řekl bača Ján Šuchtár z Liptovského Ondreja.

Mohlo by vás zajímat

Další videa z Euro TV
  • Petr Čáp z GO parking: Jsme více než parkoviště

  • Krátké povídání s Dlouhým Vladimírem

  • Jiří Grund: Za předražené ceny mobilních tarifů mohou…

  • Firma s hypotékami za 22 miliard

  • Nejnadějnější český export: STRV vyvíjí z Prahy aplikace…

  • Petr Zahradník v Euro TV: Evropa se změní, brzo a hodně

  • Martin Komárek: Už nebudu klukem z plakátu

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

Hry pro příležitostné hráče
Zavřít