Ovčí sýr ze salaší je zdrojem infekce

01. srpna 2005, 00:00 - BARBORA MACHKOVÁ
01. srpna 2005, 00:00

Čerstvý ovčí sýr může být příčinou nepříjemných střevních potíží, které každoročně postihnou desítky turistů. Tepelně se totiž neupravuje, a tak jeho konzumenti riskují onemocnění zvané kampylobakterióza. Loni bylo těchto průjmových onemocnění zaznamenáno v Liptovském Mikuláši více než 300.

„Stav nákaz přetrvává, nedošlo ke zlepšení situace,“ komentovala epidemioložka Danica Maslenová.

Chovatelé ovcí si naopak myslí, že o zdraví konzumentů je dobře postaráno. „Potravinová správa z Dolního Kubína pravidelně odebírá vzorky na kontrolu,“ řekl bača Ján Šuchtár z Liptovského Ondreja.

Mohlo by vás zajímat

Další videa z Euro TV
  • Martin Komárek: Už nebudu klukem z plakátu

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

Hry pro příležitostné hráče
Zavřít