Omyly rozdováděných myšek

21. ledna 2009, 12:14 - redakce
21. ledna 2009, 12:14

(EURO 52/2008)

Objekt Gallery Myšák se nachází v Pražské památkové rezervaci, která je na seznamu UNESCO. Rekonstrukce se tedy odehrávala pod přísným dohledem Národního památkového ústavu a Odboru památkové péče Magistrátu hlavního města Prahy a za respektování zákonných podmínek. Architekt Jan Špaček, Akant Art a další, kdo se na obnově Cukrárny Myšák podíleli, nejsou ve svém oboru neznámé osobnosti či subjekty. Mají za sebou mnoho prestižních a hodnotných rekonstrukcí.
Obnova cukrárny byla skutečně časově náročná z několika důvodů. Z původního interiéru z počátku 20. století se po několika drastických poválečných rekonstrukcích dochovalo nepatrně. Co bylo možné, bylo zrestaurováno a navráceno do objektu. U dalších prvků se vycházelo z nepříliš detailních černobílých fotografií, jiná dokumentace k dispozici nebyla. Proto šel investor po konzultacích s několika renomovanými architekty a odborníky cestou náznakové rekonstrukce za využití nejmodernějších materiálů. Dalším důvodem byl požadavek úřadů na zachování tvarové příbuznosti mobiliáře s původním. Ten však dnes musí splňovat přísnější a nekompromisní hygienické či bezpečnostní předpisy a nároky na pohodlí klientů. Proto je například celý sortiment cukrárny nabízen až v prvním patře (včetně zmrzliny), které je bezbariérově přístupné, aby mohli „z ulice chodit pro dorty“, jak píší Alena Jurionová, Dana Langášková a Soňa Sladká v článku Omyly rozdováděných myšek (EURO 52/2008), skutečně všichni.
Kvůli enormnímu a neutuchajícímu zájmu pamětníků i mladé generace musel provozovatel zvýšit počet zaměstnanců na dvojnásobek, což způsobuje autorkami vytýkanou občasnou skrumáž u obslužných pultů. Řešení přinese rozšíření prostoru cukrárny, které se nyní začíná provádět.
Rádi bychom také zdůraznili, že veškeré výrobky v Cukrárně Myšák jsou vyráběné bez syntetických náhražek (do zmrzlin či krémů se používá výhradně smetana, máslo a tak dále) a jsou čerstvé – denně se před otevřením peče celý nový sortiment. Také ovoce se používá vždy čerstvé – jeho vzhled však může být poplatný ročnímu období. Ceny, složení pohárů i gramáže jsou srovnatelné s jinými věhlasnými pražskými cukrárnami a kavárnami.

Tomáš Hlaváč, managing director, CEE Asset Management

Mohlo by vás zajímat

Finance
Šéf mi čte e-maily. Je to v pořádku?
Dá se pracovat s invalidním důchodem? Jde to, ale...
Zaměstnávání a brigády mladistvých a jejich pracovní podmínky podle zákoníku práce
Silná Evropa je podle Merkelové pro USA výhodná
500 korun navíc pro rodinu s dětmi od července 2017?
Auta
Policie konečně dovolila hasičům zveřejnit fotky z nehody…
Test ojetiny: Volkswagen Golf VII je skvělý, ale dieselu bychom se vyhnuli
Kvíz na pátek: Poznáte, kterým autům patří tyto interiéry?
Audi S5 Cabriolet se přiblížilo k RS 5. Může za to Hans-Jürgen Abt
Toyota Yaris GRMN zní hodně naštvaně. Na český trh dorazí začátkem příštího roku
Technologie
Aprílová GeForce GTX do USB skutečně existuje. Nvidia omezenou sérii rozdá
Google po letech ustoupil. Nebude číst vaše e-maily kvůli reklamě
Nvidia GeForce GT 1030 – jak se hraje na grafice za 2000 Kč (uživatelská recenze)
Cnews FM: Zneužívá Microsoft monopolní postavení vůči výrobcům antivirů? [podcast]
Je v pořádku, když vám šéf čte e-maily?
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít