Omyly rozdováděných myšek

21. ledna 2009, 12:14 - redakce
21. ledna 2009, 12:14

(EURO 52/2008)

Objekt Gallery Myšák se nachází v Pražské památkové rezervaci, která je na seznamu UNESCO. Rekonstrukce se tedy odehrávala pod přísným dohledem Národního památkového ústavu a Odboru památkové péče Magistrátu hlavního města Prahy a za respektování zákonných podmínek. Architekt Jan Špaček, Akant Art a další, kdo se na obnově Cukrárny Myšák podíleli, nejsou ve svém oboru neznámé osobnosti či subjekty. Mají za sebou mnoho prestižních a hodnotných rekonstrukcí.
Obnova cukrárny byla skutečně časově náročná z několika důvodů. Z původního interiéru z počátku 20. století se po několika drastických poválečných rekonstrukcích dochovalo nepatrně. Co bylo možné, bylo zrestaurováno a navráceno do objektu. U dalších prvků se vycházelo z nepříliš detailních černobílých fotografií, jiná dokumentace k dispozici nebyla. Proto šel investor po konzultacích s několika renomovanými architekty a odborníky cestou náznakové rekonstrukce za využití nejmodernějších materiálů. Dalším důvodem byl požadavek úřadů na zachování tvarové příbuznosti mobiliáře s původním. Ten však dnes musí splňovat přísnější a nekompromisní hygienické či bezpečnostní předpisy a nároky na pohodlí klientů. Proto je například celý sortiment cukrárny nabízen až v prvním patře (včetně zmrzliny), které je bezbariérově přístupné, aby mohli „z ulice chodit pro dorty“, jak píší Alena Jurionová, Dana Langášková a Soňa Sladká v článku Omyly rozdováděných myšek (EURO 52/2008), skutečně všichni.
Kvůli enormnímu a neutuchajícímu zájmu pamětníků i mladé generace musel provozovatel zvýšit počet zaměstnanců na dvojnásobek, což způsobuje autorkami vytýkanou občasnou skrumáž u obslužných pultů. Řešení přinese rozšíření prostoru cukrárny, které se nyní začíná provádět.
Rádi bychom také zdůraznili, že veškeré výrobky v Cukrárně Myšák jsou vyráběné bez syntetických náhražek (do zmrzlin či krémů se používá výhradně smetana, máslo a tak dále) a jsou čerstvé – denně se před otevřením peče celý nový sortiment. Také ovoce se používá vždy čerstvé – jeho vzhled však může být poplatný ročnímu období. Ceny, složení pohárů i gramáže jsou srovnatelné s jinými věhlasnými pražskými cukrárnami a kavárnami.

Tomáš Hlaváč, managing director, CEE Asset Management

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Konec vesnických prodejen? Vyřeší jejich ztrátovost dotace?
"Bude to dobrý rok," banky a stavební spořitelny počítají výsledky v polovině roku 2017
Papíry jsme jim nevytiskli aneb o reálném založení chovné stanice
Připojištění na dovolenou? Nutnost, nebo zbytečnost?
Poroste rychleji USA nebo eurozóna? MMF upravil předpovědi
Auta
První autonomní Kamaz bude nasazen během fotbalového…
Po Francii chce prodej aut se spalovacím motorem zakázat také Velká Británie
Galerie na středu: Na tyto tříválce vám nestačí ani půl milionu
Německo chce neupraveným autům z aféry Dieselgate odebrat registraci
Patentové skici odhalují malý dvoumístný sporťák značky Honda
Technologie
Aukro chystá změny. Na konci měsíce začne migrace a služba bude desítky hodin nedostupná
AMD se díky kryptotěžařům a Ryzenu dostalo v druhém čtvrtletí do zisku – tedy skoro
Objevily se výsledky Radeonů RX Vega v 3DMarku. Start prodejů přesně za dva týdny?
Skype 5.4 pro Linux přidává podporu pro skupinové videohovory
Nvidia už má Tesly s čipy Volta, rozdala první karty výzkumníkům umělé inteligence
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít