Menu Zavřít

OKD požádá o výjimku

6. 3. 2009
Autor: Euro.cz

Zadávání veřejných zakázek

BRAND24

Těžební firma OKD již nechce vypisovat tendry dle pravidel, která jí ukládá zákon o zadávání veřejných zakázek. V brzké době proto požádá Brusel, aby jí takové povinnosti zprostil. Týdeníku EURO tuto informaci potvrdily dva dobře informované zdroje.
„Žádná podobná žádost dosud podána nebyla. Společnost OKD má nicméně zájem na tom, aby byla v budoucnosti vyňata z působnosti zákona o veřejných zakázkách jako sektorový zadavatel, který provádí vyhledávání, průzkum nebo dobývání uhlí. Je tedy pravděpodobné, že v blízké budoucnosti potřebná žádost k Evropské komisi podána bude,“ reagoval mluvčí těžební firmy Vladislav Sobol.
OKD tvrdí, že hlavní výhodou vynětí z působnosti zákona o veřejných zakázkách by bylo především urychlení všech nákupních procesů. „Podle našeho názoru by přidělení výjimky nijak nenarušilo konkurenční prostředí na trhu. V oblasti těžby nejsme příjemcem žádných státních dotací, ve středoevropském regionu je navíc naše podnikání vystaveno plnohodnotné konkurenci,“ upozornil Sobol.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).