Menu Zavřít

Odměna za výkon. Šéf Českého rozhlasu obdrží 432 tisíc

22. 2. 2017
Autor: ČTK

Generální ředitel Českého rozhlasu (ČRo) René Zavoral dostane za druhé pololetí loňského roku odměnu 432 tisíc korun. Rozhodla o tom dnes rada ČRo. Splnil podle ní výkonové ukazatele, kterými je vyplacení odměny v plné výši podmíněno, na 90 procent.

Rada generálnímu řediteli snížila u dvou kritérií hodnocení o pět procent, protože Zavoral nepředložil doplňující materiál o vyváženosti jednoho z pořadů, který si rada objednala loni v létě, a ve dvou případech konstatovala i porušení kodexu ČRo ve vysílání.

Rada může dvakrát ročně udělit generálnímu řediteli odměnu ve výši trojnásobku základní mzdy. Rozhoduje na základě několika kritérií. Největší váhu 40 procent má kritérium dodržování kodexu a statutu ČRo a zákona o ČRo, dále po 20 procentech dodržování usnesení rady a kvalita předkládaných materiálů radě a po deseti procentech naplňování kandidátského projektu na místo generálního ředitele a udržení podílu na poslechovosti stanic ČRo nejméně 22,5 procenta.

Od letoška je novým kritériem plnění ekonomických ukazatelů s váhou deset procent, kvůli kterému se snížila váha kritéria kvality předkládaných materiálů a naplňování kandidátského projektu.


Tlampače utichají. Nastupuje mobilní rozhlas a esemesky

Obecní rozhlas, ilustrační foto (Zdroj: ČTK)

Letos v květnu by měl podle Zavorala vzniknout etický panel ČRo a rovněž hudebně-dramatická rada. Zavoral se bude rovněž snažit o indexaci rozhlasového poplatku podle inflace a pokračovat ve sporu s finanční správou ohledně uplatnění odpočtu DPH na rozhlasové poplatky. Chce také zastavit propad poslechovosti stanice Vltava, která by se měla významně proměnit na moderní artovou stanici.

V rámci zpravodajství chce v polovině dubna spustit nový zpravodajský web a během roku přejít na nový redakční webový systém, od února v rámci domácí redakce vznikla ekonomická redakce. Letos dojde nebo už došlo ke střídání zahraničních zpravodajů na Slovensku, v USA, Velké Británii a byl vytvořen nový post v Číně.

BRAND24

Český rozhlas (ČRo) má letos hospodařit s výnosy a náklady ve stejné výši 2,236 miliardy korun. Je to o téměř 31 milionů korun více než loni.

Čtěte dále:

Státní miliardy bokem. Úlevy z registru smluv dostane i Český rozhlas

ČT a ČRo mohou na vratkách DPH získat přes miliardu


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).