Menu Zavřít

Odborářské noty

20. 11. 2006
Autor: Euro.cz

Naděje, že účinnost nového zákoníku práce začne později než 1. ledna 2007, je po minulém týdnu už téměř nulová. Podnikatelé tak mají něco málo přes měsíc, aby se připravili na odlišná pravidla. Nejde o to, že by nový zákoník přinášel zas tak zásadní změny.

Jenže má tolik chyb, že i jeho zastánci z levicových stran a odborů už otevřeně hovoří o nutnosti okamžité novelizace.

Píšeme o tom pravidelně: Zákony se mění tak často, že se v tom mnohdy neorientují už ani odborníci. Řadoví podnikatelé je pak chtě nechtě porušují. Také Paroubkovým lidem prý vadí, že zákonů je příliš, jsou nejasné, přijímány na poslední chvíli a vzájemně si protiřečí. V minulém týdnu ČSSD společně s komunisty a odbory předvedla, jak si vstřícnost k podnikatelům představuje v praxi: Ano, víme, že nový zákoník jsme přijali s chybami. A že bude nutná co nejrychlejší změna. Firmám to přinese velké výdaje navíc a plno problémů. Ale odložit účinnost o pouhé tři měsíce?

V žádném případě!!!

Hlavní téma tohoto čísla je poklidnější. Třeba vás při jeho čtení také napadne: Kolik by odpadlo zbytečných starostí, kdyby i skupina kolem Paroubka a Štěcha chvíli hrála podle podnikatelských not!

BRAND24

Rostislav Čapek vyrábí špičková bendža a mandolíny. Dodává je i světovým hudebním hvězdám. Aby k nim prorazil, musel se kdysi uchýlit k rafinované lsti. Díky tomu dnes profituje, i když celkově zažívá výroba hudebních nástrojů v Česku velký propad.

Strana 14

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).