Menu Zavřít

Od voleb mnoho nečekejme

13. 2. 2006
Autor: Euro.cz

Co nám slibují politické strany necelé čtyři měsíce před volbami? Jaké šance mají jejich jednotlivá podnikatelská témata? Profit se v minulých dvou týdnech ptal jak parlamentních partají, tak uskupení, která ve sněmovně nejsou.

Mailovali jsme si s premiérem Jiřím Paroubkem, přímo jsme hovořili s Mirkem Topolánkem, Miroslavem Kalouskem, Jiřím Dolejšem a Vladimírem Železným. Elektronickou poštou jsme oslovili ještě několik menších stran.

Výsledek? Žádné překvapení pro podnikatele se už do voleb nepřihodí. A co je nejhorší, zřejmě ani po volbách nic nového pod sluncem neuvidíme. V červnu se bude hrát hlavně o výši daní, bude to souboj současného systému s odéesáckou rovnou daní. Pokud vydrží do jara volební preference ze současných průzkumů, ODS sice volby vyhraje, ale rovnou daň neprosadí, protože ji všechny ostatní strany odmítají.

BRAND24

Výše uvedené počty nám také říkají, že tu po volbách zůstanou investiční pobídky velkým firmám, nový zákoník práce a zákaz švarcsystému. Při starém zůstane i u současného vládního záměru zavést registrační pokladny. Co by nemuselo přežít letošek, je minimální základ daně, takzvaná „daň ze ztráty“. Už ji podporuje jen sociální demokracie, pravice je proti a komunisté nevylučují její zrušení. Co nás podle všeho nepotká, jsou majetková přiznání. Suma sumárum - zase se nic nezmění.

Erich Handl, šéfredaktor

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).