Menu Zavřít

Od nápojů ke zdraví

18. 12. 2006
Autor: Euro.cz

WALMARKSpolečnost Walmark začínala s nealkoholickými nápoji a zemědělskými produkty. Dnes je největším výrobcem doplňků stravy v České republice.Od začátku ryze česká společnost Walmark je dnes největším výrobcem doplňků stravy na tuzemském trhu.

WALMARK Společnost Walmark začínala s nealkoholickými nápoji a zemědělskými produkty. Dnes je největším výrobcem doplňků stravy v České republice. Od začátku ryze česká společnost Walmark je dnes největším výrobcem doplňků stravy na tuzemském trhu. V minulosti byla mezi širokou veřejností více známa jako výrobce nealkoholických nápojů Relax Figo, se kterými firma společně se zemědělskými produkty v roce 1991 začala. O rok později přišly na řadu také farmaceutické výrobky. V roce 2001 prodal Walmark svou zemědělskou divizi a tři roky nato i divizi nealkoholických nápojů. V současnosti se proto plně koncentruje na výrobu doplňků stravy a léků. EXPANZE DO EVROPY „Podařilo se nám úspěšně expandovat v rámci téměř celého středoevropského regionu. Máme dnes dceřiné společnosti v sedmi zemích Evropy a každý rok otevíráme v průměru jednu novou pobočku,“ říká Tomáš Macura, generální ředitel společnosti. Walmark je v současnosti vedle Česka lídrem na trhu doplňků stravy také na Slovensku, v Rumunsku a Bulharsku. Exportuje do dalších více než dvou desítek zemí. Konsolidovaný obrat skupiny podniků Walmark v kalendářním roce 2005 přesáhl 2,2 miliardy korun při téměř devíti stech zaměstnancích. POŽADAVKY SPOTŘEBITELŮ SE S POČASÍM MĚNÍ**

BRAND24

„Nejvíce prodáváme na podzim, v zimě a počátkem jara, což souvisí s prodejem širokého portfolia našich vitaminů v souvislosti s onemocněním chřipkami a nachlazením či snahou předcházet podobným chorobám,“ vysvětluje Macura. Zájem o doplňky stravy podle něj stále roste a spotřebitelské požadavky se postupně mění.

„V posledních letech jsme zaznamenali trend, že zájem zákazníků se posunuje od »univerzálních« přípravků k těm specializovaným, zaměřujícím se na konkrétní zdravotní problém. Zákazníci také více než v minulosti věnují pozornost konkrétnímu složení preparátu a zajímají se, kdo jej vyrábí,“ vysvětluje Macura.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).