Menu Zavřít

OCHUTNALI JSME ZA VÁS

20. 10. 2003
Autor: Euro.cz

Vinařská oblast mikulovská, obec Březí, trať Ořechová Hora Výrobce: Mikros-vín, Mikulov Cena v maloobchodě: 280 Kč Barva: zelenkavá, vůně: kořenitá, chuť: elegantní, ovocná, harmonická Čistota a elegance charakterizuje Ryzlink vlašský z produkce Mikros-vínu.

RYZLINK VLAŠSKÝ 2002 POZDNÍ SBĚR

Vytknout lze snad jen trochu vystupující alkohol, jinak toto víno snese ta nejpřísnější kritéria. Vůně je výrazná a zároveň jemná, chuť bohatá a přitom harmonická a vyvážená. Dříve opomíjená a podceňovaná odrůda tak v tomto případě jasně ukazuje, že má své pevné místo v současném moravském vinařství. Radost ochutnat.

RYZLINK VLAŠSKÝ 1999 BOTRYTICKÝ SBĚR

Vinařská oblast mikulovská, obec Novosedly, trať Za starou horou Výrobce: Vinařství Marcinčák, Mikulov Cena v maloobchodě: 430 Kč Barva: středně žlutá, vůně: výrazně sladká, chuť: nasládlá, ale prázdná Přírodní sladká vína zažívají renesanci a slámová vína z vinařství Marcinčák patří k tomu nejlepšímu na našem trhu. Ryzlink vlašský z produkce této firmy je však vyroben jinak - jako botrytický, tedy z hroznů napadených ušlechtilou plísní. Jeho kvalita je nevalná jak po stránce aromatické, tak po stránce chuťové. Jediným zařaditelným vjemem je sladkost, v případě chuti však „ředěná“ pocitem celkové prázdnoty.

BRAND24

**Hodnocení:

Celkový dojem z vína označuje počet plných bodů. Minimum je půl bodu, maximum pět bodů. Výhodnost nákupu poměřuje kvalitu vína s cenou, nejlevnější víno tedy nemusí být právě dobrá koupě, a naopak relativně dražší láhev může být skvělým tipem. Maximum je pět, nejméně jeden bod.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).