Menu Zavřít

Ochutnali jsme za vás

2. 12. 2002
Autor: Euro.cz

Rýnský ryzlink 1999 Zlatá Praha, s. r. o. Cena v maloobchodě: 120 Kč Charakteristika: Barva: nažloutlá Vůně: trochu ovocná, ale spíše připomíná dezinfekci Chuť: nakvašená, ostrá, kyselá Hodnocení: Víno z pražských vinohradů (v tomto případě je to Trója, vinice Salabka) je nutno nahlížet spíše jako kuriozitu.

Rýnský ryzlink 1999

Zlatá Praha, s. r. o.

Cena v maloobchodě: 120 Kč

Charakteristika:

Barva: nažloutlá

Vůně: trochu ovocná, ale spíše připomíná dezinfekci

Chuť: nakvašená, ostrá, kyselá

Hodnocení: Víno z pražských vinohradů (v tomto případě je to Trója, vinice Salabka) je nutno nahlížet spíše jako kuriozitu. Jsem si jist, že víno bylo uděláno s poctivou snahou, ale nedostatek vyzrálosti hroznů byl natolik silný, že se s tím prostě a jednoduše nedalo nic udělat. Aromatické i chuťové vlastnosti jsou zkrátka špatné, a tak nelze než toto víno ve sklepě uchovávat coby raritu.

Celkový dojem: 1

Výhodnost nákupu: 1

Amabokoboko 2000

Jižní Afrika

Cena v maloobchodě: 149 Kč

Charakteristika:

Barva: světlá, zlatistá

Vůně: intenzivní, tropické citrusy, ale umělá

Chuť: výrazná, chlebová, nahořklá

Hodnocení: Jihoafrické víno (stáčené v Německu) se skutečně neobvyklým názvem i etiketou rozhodně není reprezentantem jinak poměrně zajímavých bílých vín z této země. Úderná tropická vůně má spíše chemický ráz a podobná charakteristika se vztahuje i k chuti. Podobný typ vína je nutné před konzumací mimořádně vychladit - tím se tyto nepříznivé vlastnosti přeci jen zmírní.

BRAND24

Celkový dojem: 2,5

Výhodnost nákupu: 2

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).