Menu Zavřít

Ocenění kvalitní architektury bydlení

9. 6. 2003
Autor: Euro.cz

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo 2. ročník soutěže Nový domov roku 2003, určené pro architekty, projektanty, investory, dodavatele a developery.Smyslem soutěže je podle šéfa tohoto rezortu ministra Pavla Němce podporovat skutečně kvalitní architekturu bydlení a ocenit stavby obytných budov.

BRAND24

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo 2. ročník soutěže Nový domov roku 2003, určené pro architekty, projektanty, investory, dodavatele a developery.

Smyslem soutěže je podle šéfa tohoto rezortu ministra Pavla Němce podporovat skutečně kvalitní architekturu bydlení a ocenit stavby obytných budov. Soutěž má, stejně jako tomu bylo v loňském roce, čtyři kategorie: novostavba rodinného domku, bytového domu, rekonstrukce obytné budovy a dům s pečovatelskou službou. Stavby musejí být postaveny na území České republiky a zkolaudovány v období od 1. ledna 2002 do 30. června letošního roku. Porota bude hodnotit například architektonické řešení stavby, začlenění stavby do daného prostředí nebo originálnost konstrukčního řešení. Mezi kritéria hodnocení patří také provedení stavby a energetická náročnost provozu stavby. V loňském ročníku soutěže, do kterého bylo přihlášeno 35 staveb z celé republiky, zvítězily vila v Čerčanech, startovní byty v Třeboni, řadový dům v Praze-Letňanech a dům s pečovatelskou službou Staroměstská v Českých Budějovicích. Zvláštní cenu pak získaly panelové domy v Hradci Králové. Vítězové jednotlivých kategorií letos obdrží finanční odměnu 35 tisíc korun, což je o pět tisíc korun méně než loni. Finanční odměna Zvláštní cena ministerstva pro místní rozvoj je naopak proti loňskému roku o 10 tisíc korun vyšší a činí 30 tisíc korun. Udělena bude také Zvláštní cena poroty soutěže, a to ve výši 10 tisíc korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).