Menu Zavřít

Ocenění jen pro nejlepší

1. 10. 2007
Autor: Euro.cz

V rámci aktuálních brněnských veletrhů bude opět probíhat tradiční soutěž o nejlepší exponáty – Zlatá medaile. Její organizátoři chtějí ocenit nejlepší řešení, která mají světové parametry.

Zlatá medaile V rámci aktuálních brněnských veletrhů bude opět probíhat tradiční soutěž o nejlepší exponáty – Zlatá medaile. Její organizátoři chtějí ocenit nejlepší řešení, která mají světové parametry.

ílem hodnocení exponátů je upozornit na to nejzajímavější, co v současné době trh nabízí, a usnadnit novým perspektivním produktům vstup na české i zahraniční trhy. Vzhledem k dlouholeté tradici se soutěže Zlatá medaile stala skutečně prestižní záležitostí, která může být pro nově uváděný produkt velkým benefitem.

Hodnocení exponátů probíhá ve dvou základních kolech a provádí je odborná hodnotitelská komise, která přihlášené exponáty posuzuje podle stanovených kritérií. „Věříme, že vystavovatelé do soutěže přihlásí své špičkové exponáty a tyto se budou ucházet o získání prestižní Zlaté medaile,“ říká obchodní ředitel skupiny MSV a Transport a Logistika Jiří Rousek.

Mezi základní hodnoticí kritéria patří novost a originalita koncepčního a konstrukčního řešení s doloženým efektem, technická a technologická úroveň (včetně stupně inovace) a výrobní provedení celku i detailů s důrazem na design.

Stejně důležitý je i uživatelský komfort exponátu, například jednoduchost obsluhy, zajištění servisu a dodávek náhradních dílů, bezpečnost obsluhy, hygiena práce. Svou roli hrají také obchodně-technické parametry (připravenost exponátu k do-

dávkám na trh, a to z hlediska výroby, obchodu a splnění legislativních požadavků), ekologické aspekty a nezanedbatelná je i celková úroveň prezentace exponátu.

BRAND24

Soutěž je určena pro exponáty prezentované na mezinárodním strojírenském veletrhu a mezinárodním veletrhu dopravy a logistiky. A to pro ty, jež jsou parametry srovnatelné se světovou úrovní a určují trend vývoje. Do soutěže mohou být přihlášeny i exponáty, které byly oceněny na jiných výstavách.

Pochopitelné je, že Zlatá medaile může být v Brně jednomu exponátu udělena pouze jednou. Exponátem se rozumí výrobek určený pro trh (popřípadě služba komerčního charakteru) prezentovaný ve vlastní expozici na ploše pronajaté pořadatelem veletrhů (vystavovatel) nebo v expozici vystavovatele (spoluvystavovatel, další zastoupená firma).

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).