Menu Zavřít

Obočí mluví

28. 7. 2003
Autor: Euro.cz

Jaké jsou letošní trendy? Existují trendy i v tvarování obočí? Roste, jak se mu zachce a já nevím, co s ním!M. Kaizrová, PrahaObočí je jedním z opomíjených detailů obličeje. Ale ne nadarmo se říká, že je klíčem k neverbální komunikaci. A tak, jak s ním zacházíme, tak zacházíme i se svým výrazem.

Jaké jsou letošní trendy? Existují trendy i v tvarování obočí? Roste, jak se mu zachce a já nevím, co s ním!

M. Kaizrová, Praha

Obočí je jedním z opomíjených detailů obličeje. Ale ne nadarmo se říká, že je klíčem k neverbální komunikaci. A tak, jak s ním zacházíme, tak zacházíme i se svým výrazem. Vždyť pěkná tvář je jako obraz a obočí je její rám. Formovat výraz tváře lze pouhým formováním obočí. Jedno z těch známějších měla Liz Taylor v roli Kleopatry. I když měla silný obličej, přísné a kosé obočí dodalo jejímu jinak medvídkovskému vzezření sílu a jas majestátu. Jednou z nejpoužívanějších úprav obočí je tzv. klasická varianta. Směřuje směrem vzhůru a ven. Stoupání do bodu zlomu je delší než klesání. Optimální je poměr 2/3 ku 1/3. Bod zlomu se nachází nad vnějším koutkem oka. Této varianty docílíme několika způsoby. Pečlivou úpravou u kosmetičky či doma (myšleno je jemné vytrhávání po směru růstu). Dále barvením, které je vhodné např. pro ženy se světlejším obočím. Poslední variantou jsou speciální tužky na obočí sloužící k dobarvování. Tužka je tvrdší něž tužka kajalová či na rty. Pozor hlavně na záměnu této tužky s tužkou kajalovou, mohlo by dojít k poranění oka. Jako další možnost uvedu barvení a tvarování obočí řasenkou na oči. No a pokud nechcete mít obočí barvené či jinak upravované, nasměrujte je kartáčkem a trochou vlasového tužicího gelu. Barvy se v tužkách na obočí moc neliší, sezónu od sezóny jsou stejné: černá, hnědá, šedá, tm. modrá, olivově zelená. Zde barvená hýřivost končí. Inu upoutat mají především oči a ne obočí. To jim pouze ohraničuje plochu. Nikdy nepředělávejte vaše přirozeně rostoucí chloupky na ideální tvar bez konzultace s vizážistou či kosmetičkou. Klasický tvar totiž vůbec nemusí ladit s tvarem obličeje. Takže nakonec doporučení: zkoušejte to, ale opatrně. Obočí dorůstá velmi dlouho.

CONTENT24

**Nevíte si rady s módními trendy nebo si nejste jisti, co vaší firmě dodá šmrnc? Napište své dotazy vizážistovi a image poradci Michalu Zacharovi.

Týdeník Profit Rubrika „Styl“ - poradna Vinohradská 1511/230, 100 00 Praha 10 e-mail: styl@profit.cz, vizazista@tiscali.cz

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).