Menu Zavřít

Objevování času

23. 10. 2009
Autor: Euro.cz

EURO light

BRAND24

Švýcarští hodinářští mistři dovedou překvapit i přesyceného znalce malých tikajících šperků – nejnověji značka Cimier, která nedávno vstoupila na českých trh. Patří k výrobcům vyšší střední třídy, kteří k preciznosti a kvalitě přidávají jako bonus rozumnou cenu.
Její historie sahá do roku 1924, kdy svou rodinnou firmu založil hodinář Lapanouse z městečka Holstein v basilejském kantonu. Původně se také značka jmenovala Lapanouse a specializovala se na hodinky typu Roskopf, což je název jedné z hodinářských technologií často užívané ve výrobě kapesních hodinek. Časem se firma přizpůsobila poptávce a začala s výrobou zajímavějších a pro uživatele komfortnějších náramkových hodinek. V osmdesátých letech minulého století se rodinná firma ocitla bez následovníka a na čas se odmlčela. Od roku 2004 je však zpět na scéně a pustila se i do výroby mimořádných hodinek. Vysoká kvalita zpracování a výrazný design jsou v případě značka Cimier nadále cenově dostupné. Ateliéry se sídlem v městečku Baar v centrální části Švýcarska navrhují a vyvíjejí exkluzivní hodinky, ale zároveň zajišťují jejich ruční řemeslnou výrobu.
Mezi nejkrásnější hodinky značky CIMIER patří společenský model Jours Rétrogrades. Elegantní design na první pohled zaujme uspořádáním rhodiovaného i stříbrného číselníku a jeho atraktivními funkcemi – velkým datem tvořeným dvěma samostatnými datovými věnci i zajímavým provedením údaje o dni v týdnu. Přesnost zajišťuje quartzový strojek Ronda 7004.N uložený ve vodotěsném leštěném ocelovém pouzdře. Výčet prvků, které nesmějí u švýcarských hodinek vysoké kvality chybět, uzavírají safírové sklíčko odolné proti poškrábání a komfortní překládací spona na koženém řemínku.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).