Menu Zavřít

O tendr na policejní motorky není zájem

18. 8. 2008
Autor: Euro.cz

Do výběrového řízení na nákup sedmdesáti nových motocyklů, které vyhlásila policie v červnu, se nepřihlásila žádná firma.

Uvedla to mluvčí policejníhoprezidia Veronika Benediktová. „V pondělí 11. srpna skončil příjem nabídek,a přestože se o podmínky soutěže zajímalo sedm společností, žádná neposlala svounabídku,“ uvedla Benediktová. Podle mluvčí bude nyní policejní prezidium hledatdůvody nezájmu, aby poté mohlo v co nejkratší době vyhlásit novou soutěž.

BRAND24

Policie chce za motocykly zaplatit přibližně 41 milionů korun bez daněz přidané hodnoty. Motocykly by měly být vybaveny radary a ze 70 strojů má být51 kusů o objemu válců minimálně 600 centimetrů krychlových. Celkem 19 motocyklůmá mít minimální obsah motoru 1100 centimetrů krychlových. Dodavatel by měl takézaškolit 140 policistů v bezpečné jízdě a používání přístrojů. Všechny nověnakupované stroje mají být již v nových policejních barvách, jejich maximálnírychlost musí být alespoň 180 kilometrů v hodině. Mají jezdit především podálnicích a rychlostních komunikacích, slabší stroje by měly vypomáhat i jinde.

Podle oslovených odborníků odradily zástupce jednotlivých značek některépodmínky výběru, například požadavek na sekundární převod bezúdržbovýmkardanovým hřídelem místo mnohem rozšířenějšího řetězu. Tento parametr prostroje v obou kategoriích byla nejlépe schopna splnit Honda svými modelyDeauville a Pan-European.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).