Menu Zavřít

O Forbes usilují Číňané. Zaplatili by minimálně deset miliard

28. 3. 2017
Autor: Profimedia.cz / Richard Levine

Čínský konglomerát HNA Group jedná o koupi kontrolního podílu v majiteli vydavatele známého amerického ekonomického časopisu Forbes. Hodnota transakce by podle nich činila minimálně 400 milionů dolarů (zhruba deset miliard korun).

Skupina investorů Integrated Whale Media Investments (IWM) sídlící v Hongkongu, která vlastní 95 procent vydavatelské společnosti Forbes Media, podle jednoho ze zdrojů jedná ještě s dalším čínským mediálním podnikem a aktivně hledá další potenciální zájemce, kteří by v ní koupili většinový podíl.

Společnosti IWM a Forbes Media tyto informace odmítly komentovat. Firma HNA na žádost agentury Reuters o vyjádření nereagovala. Konglomerát HNA, jehož aktiva přesahují 100 miliard dolarů, v poslední době rozšiřuje své aktivity z letecké přepravy a logistiky do finančního sektoru, médií a kultury.

BRAND24

Forbes
Časopis Forbes před sto lety založila rodina Forbesů. Ta však před třemi lety prodala kontrolní podíl ve vydavatelství Forbes Media skupině IWM. Hodnota této transakce nebyla zveřejněna, podle zdroje agentury Reuters nicméně činila 475 milionů dolarů.

Podle Forbesu zůstává nejbohatší Gates. Přečtěte si více:

Nejbohatší muž planety a zakladatel společnosti Microsoft Bill Gates

Dále čtěte:

Trump loni zchudl. Důvodem byl pokles cen realit v New Yorku

Mediální boj v USA: vydavatele LA Times zachránil mecenáš


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).