Menu Zavřít

Nyní už za méně než sto sedmdesát tisíc

26. 3. 2007
Autor: Euro.cz

NOVÁ AUTA Ceny nejlevnějších nových osobních vozů klesly na začátku letošního roku pod 170 tisíc korun. Minimální cena za nové auto se tak meziročně snížila o 20 tisíc korun. Za přibližně 165 tisíc korun lze nyní na leasing pořídit například Chevrolet Spark, Hyundai Atos, Fiat Panda či vůz Kia Picanto.

NOVÁ AUTA Ceny nejlevnějších nových osobních vozů klesly na začátku letošního roku pod 170 tisíc korun. Minimální cena za nové auto se tak meziročně snížila o 20 tisíc korun.

Za přibližně 165 tisíc korun lze nyní na leasing pořídit například Chevrolet Spark, Hyundai Atos, Fiat Panda či vůz Kia Picanto. Pod hranicí 200 tisíc korun je pak na výběr z více než desítky modelů. Necelých 180 tisíc korun například nyní stojí Peugeot 107 a Citroen C1, které v Kolíně vyrábí automobilka TPCA.

Vozy největší domácí automobilky Škoda Auto začínají na 227 900 korunách u modelu Fabia Junior. Nová verze fabie, která na trh přichází tento měsíc, bude stát nejméně 249 900 korun.

BRAND24

Podle analytika společnosti Cyrrus Jana Procházky se tuzemský trh ještě plně nestabilizoval po otevření možnosti dovozu ojetin, a proto nové vozy stále zlevňují. Druhým faktorem, který snižuje ceny nových vozů, jsou nízké úrokové sazby, a tedy relativně levné financování. „I přes očekávané mírné zvýšení úrokových sazeb předpokládám, že konkurenční boj mezi bankami a úvěrovými společnostmi vyvolá další mediální tlak na potenciální zákazníky. Nynější nabídka však stále převyšuje poptávku po automobilech, a tak ceny klesají,“ dodal.

Prodej nových automobilů v tuzemsku na začátku letošního roku i díky výrazným slevám roste. V lednu a v únoru prodali domácí výrobci a oficiální dovozci 18 339 vozů, což je o 12,6 procenta více než v minulém roce.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).