Menu Zavřít

NWR se stahuje z burzy. V Londýně se již neobchoduje

4. 5. 2016
Autor: newworldresources.eu

Pražská a varšavská burza zpracovává požadavek těžební společnosti NWR na zastavení obchodování s akciemi společnosti. Na londýnské burze už bylo obchodování pozastaveno. Na pražském akciovém trhu akcie aktuálně padají o 20 procent na osm haléřů.

„Dnes se s akciemi NWR normálně obchoduje, protože jsme žádost emitenta o pozastavení obchodování dostali až v průběhu dne,“ řekl mluvčí pražské burzy Jiří Kovařík. Cílem burzy je podle něj to, aby investoři mohli reagovat na nastalou situaci firmy. „O dalším postupu budeme informovat po ukončení dnešního obchodování a jeho vyhodnocení,“ dodal.

Cenné papíry reagují na vývoj v těžební společnosti OKD, která v úterý podala k soudu sama na sebe insolvenční návrh. Spojila ho s návrhem na reorganizaci. Firma nemá dost peněz na to, aby mohla splácet své závazky. NWR je majitelem OKD.

Podle agentury Reuters pravděpodobným dopadem insolvence OKD bude, že zbytek skupiny NWR bude řádně rozpuštěn nebo rozdělen, a pokud se tak stane, lze očekávat minimální nebo nulové výnosy pro akcionáře NWR.

Už v úterý reagovaly akcie NWR propadem i o více než 40 procent. Nakonec zakončily obchodování se ztrátou 16,67 procenta na 0,1 Kč. Dnes opět zamířily strmě dolů, propadaly se až o 30 procent.

BRAND24

Celá burza krátce před 10:00 ztrácela půl procenta, index PX dosahoval 892,03 bodu. Dolů ho táhly Erste Bank, ČEZ či pojišťovna VIG.

Vývoj akcií NWR na pražské burze za poslední týden:

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).