Menu Zavřít

Nový rok s Profitem

18. 12. 2006
Autor: Euro.cz

PSALI JSME PŘED 15 LETYV Československu je registrováno okolo milionu soukromých podnikatelů, další k tomuto kroku sbírají odvahu, síly a zkušenosti. Jistě, ne všichni z registrovaných podnikat začali, jiní brzy přišli na to, že tento způsob obživy je náročnější než zaměstnání ve státních či družstevních organizacích a tak toho nechali.

PSALI JSME PŘED 15 LETY

V Československu je registrováno okolo milionu soukromých podnikatelů, další k tomuto kroku sbírají odvahu, síly a zkušenosti. Jistě, ne všichni z registrovaných podnikat začali, jiní brzy přišli na to, že tento způsob obživy je náročnější než zaměstnání ve státních či družstevních organizacích a tak toho nechali. Nebo pro takovou činnost „neměli buňky“.

Podnikání taky dosud nejsou nakloněna ani všechna jeho pravidla, ani instituce a taky ani všichni lidé.

Dílem k tomu přispívají ti podnikatelé, kteří se chovají stejně jako většina státních organizací, v nichž zpravidla takové návyky získali. Ale na druhou stranu za poslední dva roky a hlavně pak letos vyrostla řada podnikatelů, kteří se zorientovali, úspěšně rozvíjejí firmy a vytvářejí často dobře placená místa za dobrou práci pro další občany. Ti zmírňují potíže čs. ekonomiky, které se mají podle prognóz v příštím roce ještě prohloubit, ale má v něm taky dojít k obratu tohoto nepříznivého trendu. A tak do nelehkého období přejeme čtenářům, kteří podnikají, hodně nápadů, odvahy, dravosti a duševních i fyzických sil, totéž pak těm, kteří se k podnikání chystají.

BRAND24

Lidem ve státních podnicích a družstev přejeme navíc hodně důvtipu při sestavování podnikatelských záměrů, při volbě partnerů a alespoň zahájení privatizace. Pracovníkům na ministerstvech, úřadech, prokuraturách, policistům a poslancům pak vinšujeme, aby dokázali učinit co možná nejvíce pro vytváření tržního prostředí, ale taky to, aby došli k poznání, že jsou odpovědni daňovým poplatníkům a voličům. A úplně všem pak přejeme dobré zázemí, tedy zdraví, pohodu, málo starostí v rodině a úspěchy ve všem, do čeho se s dobrým úmyslem pouštíte.

Redakce a vydavatelství Československého Profitu Profit č. 51-52/1991

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).