Menu Zavřít

Nový "retro" Chrysler

31. 5. 2004
Autor: Euro.cz

Na trh exkluzivních vozů zamířily minulý týden dva nové přírůstky. Jde o sedan Chrysler 300 C a roadster Chrysler Crossfire.Zbrusu nový Chrysler 300 C, který dostal moderní tvar, si přesto udržuje klasické proporce. Model po téměř padesáti letech vrací na scénu motor HEMI, který poháněl vozy Chrysler v 50.

BRAND24

**Na trh exkluzivních vozů zamířily minulý týden dva nové přírůstky. Jde o sedan Chrysler 300 C a roadster Chrysler Crossfire.

Zbrusu nový Chrysler 300 C, který dostal moderní tvar, si přesto udržuje klasické proporce. Model po téměř padesáti letech vrací na scénu motor HEMI, který poháněl vozy Chrysler v 50. letech. Prošel pochopitelně konstrukčními změnami a byl znovuzrozen jako moderní limuzína. Až se v létě 2004 začne Chrysler 300C prodávat v Evropě, bude to první novodobý automobil s takzvanou deaktivací válců vyrobený v Severní Americe. Jeho systém MDS plynule vypíná spotřebu paliva ve čtyřech válcích 5,7litrového osmiválce, když výkon není potřeba. Druhým strojem je roadster Crossfire. Jde o dvoumístný sportovní stroj s tuhou karoserií, který je nejnovější zbraní Chrysleru v mezinárodní obchodní strategii. Kromě dynamického designu se chlubí zadním spoilerem, který reaguje na rychlost jízdy a samočinně se vysouvá z víka zavazadlového prostoru.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).