Menu Zavřít

Nový elektrický Peugeot iOn

10. 9. 2009
Autor: profit

Vyvíjet vozidla, která jezdí ekologicky a levně, je šlágrem dnešní doby ve všech velkých automobilkách. Nejinak je tomu ve společnosti Peugeot. Jejich plně elektrické vozy s nulovými emisemi jsou dobře známé – již od roku 1995 se vyráběl model 106 Electric.

Autor: Peugeot

V současnosti připravuje značka k uvedení na trh nový 100% elektrický vůz „iOn“. Na trh bude uveden koncem roku 2010, poprvé se představí ve světové premiéře na autosalonu ve Frankfurtu. Jedná se o vozidlo vyvinuté ve spolupráci s Mitsubishi Motors Corporation, které díky použití lithium-ion baterií dokáže dojet až 130 km, čímž dává jasnou odpověď na požadavky městské mobility a ochrany životního prostředí. Díky tomu bude určen nejen soukromým osobám, ale také firemním zákazníkům a společnostem, které vozidla přizpůsobená městskému provozu potřebují především.

BRAND24

Tento stoprocentně elektrický Peugeot s maximálním výkonem 47 kW (64 k) a točivým momentem 180 Nm dosáhne nejvyšší rychlosti 130 km/h. Baterie lithium-ion se za pomoci klasické 220 V zásuvky plně nabijí za 6 hodin a díky systému pro rychlé dobíjení už 30 minut postačí na dobití na 80%. S délkou 3,48 m a poloměrem otáčení 4,5 m sveze 4 pasažéry, k jejichž komfortu bude pomáhat i komunikační a lokalizační jednotka. Ta umožní nejen přivolání pomoci - služba Peugeot Urgence (lokalizace havarovaného vozidla a vyslání příslušných složek), ale také přenos informací (stav baterie, počet ujetých km, počet km do návštěvy servisu atd.). Přenos těchto dat je přínosem pro profesionální správu vozových parků.

Peugeot iOn ilustruje vůli značky začlenit nové typy vozů do nabídky a přinášet četná řešení adaptovaná na potřeby městské mobility. Je zároveň součástí strategie značky, mající za cíl snížit dopad automobilů na životní prostředí a omezit závislost na energii z fosilních zdrojů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).