Menu Zavřít

Novoroční předsevzetí se týkají i pracovního života

4. 1. 2010
Autor: profit

Přestat kouřit, zhubnout, najít si nového partnera či méně pít. To jsou nejčastější předsevzetí, která si Češi dávají s příchodem nového roku v soukromém životě. Mnoho z nás si však klade cíle i v životě pracovním. Přinášíme Vám soubor těch nejčastějších spolu s návrhy, jak jich dosáhnout.

Autor: Microsoft

Cíl první: Najít si práci

BRAND24

Toto přání možná některým z vás, kteří dnes a denně na své současné zaměstnání nadáváte, vykouzlí úsměv na rtech, v dnešní době bohužel zas tak vtipné není. Bez práce je téměř každý desátý Čech, na pracovních úřadech se kupí nejen fronty padesátníků, ale i čerstvých absolventů, zatímco inzeráty na pracovních serverech abyste hledali lupou. Lidem, kteří si v novém roce chtějí najít zaměstnání, tak lze doporučit jediné: nevzdávat se. Denně minimálně dvě hodiny projíždějte pracovní i jiné servery, pravidelně navštěvujte Úřad práce, zvyšte si kvalifikaci. Abyste předešli možnému splínu či depresi, přijměte dočasně i méně kvalifikovanou práci či brigádu, a při ní si hledejte zaměstnání, které skutečně chcete. Věřte si a věřte i tomu, že do dvou, třech měsíců Vaše snažení ponese své ovoce.

Kde hledat: www.jobs.cz, www.monster.cz, www.jobpilot.cz, www.sprace.cz, www.prace.cz a stránky personálních agentur. Cíl druhý: Změnit místo či obor Možná pracujete v personalistice (reklamě, obchodu…) tři až pět let, a během posledního roku jste si uvědomili, že práce, kterou vykonáváte, Vás vlastně neuspokojuje. Chodíte do práce ze setrvačnosti, s kolegy relativně vycházíte, ale již v půlce pracovní doby toužíte po jejím konci. Ve Vašem případě je opravdu vhodné začít uvažovat buď o změně místa, nebo rovnou oboru. Jak již bylo uvedeno výše, situace na trhu práce v současnosti není ale nijak příznivá, proto nebuďte zbrklí a s výpovědí počkejte. Prozatím postačí, budete-li se rozhlížet, jaký obor by Vás přitahoval, zjistíte si, co je k vykonávání té které práce třeba, a případně si doplníte znalosti z daného odvětví. Poté již můžete začít reagovat na inzeráty a chodit po pohovorech. Věřte, že před příštím Silvestrem si již budete hovět v nové práci, která Vás bude nejen živit, ale i bavit. Jak jej změnit: Pokud jste opravdu rozhodnuti změnit obor, pak se nejprve poohlédněte po možných rekvalifikačních kurzech. Samozřejmě o nich dostanete informace na úřadu práce, přesto je však lepší najít si nějakou agenturu vlastními silami, popřípadě na doporučení. Na internetu jich je nepočítaně. A jak poznáte tu dobrou? Koukněte na historii, nabídky kurzů a třeba i jména vedoucích. Cíl třetí: Povýšit** Možná sedíte na téže židli již několikátým rokem, zatímco nejedna kolegyně, která přišla do Vaší firmy před rokem, již postoupila výše. Více na Ladyzone.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).