Menu Zavřít

Novinky v technice: Nokia N900 a Bluetooth reproduktory

21. 11. 2009
Autor: profit

Lenovo představuje nové „zelené“ monitory. Společnost Nokia uvedla svůj nejnovější mobilní počítač Nokia N900. Verbatim uvádí Bluetooth reproduktory.

Autor: Nokia

Lenovo představuje nové „zelené“ monitory

Společnost Lenovo představila pět nových monitorů ThinkVision, které představují pokrok v „zelené“ strategii firmy. Nová řada obsahuje vlajkovou loď ThinkVision L2251x Wide – nejekologičtější monitor Lenovo s nízkou spotřebou energie, vyráběný částečně z recyklovaných plastů. Všechny novinky mají o více než 50 procent vyšší energetickou účinnost než předchozí modely. Nové monitory poskytují ostré zobrazení s rozlišením až 1680 x 1050 obrazových bodů, kontrastní poměr 1000:1 a dobu odezvy pět milisekund.

Nová Nokia N900 jde do prodeje

Společnost Nokia uvedla minulý týden do výroby a distribuce svůj nejnovější mobilní počítač s označením Nokia N900. Nový model, založený na open source platformě Maemo 5, se do prodeje v českých obchodech dostane na přelomu listopadu a prosince. V srdci Nokia N900 tepe výkonný procesor ARM Cortex-A8, jemuž sekunduje až 1 GB paměti určené pro aplikace. Vestavěná paměť 32 GB postačí pro uložení až sedmi tisíc písniček nebo 40 hodin videa v DVD kvalitě. S využitím přídavné microSD karty ji lze rozšířit až na 48 GB.

Fotoaparáty Samsung získaly Good Design Award

Japan Industrial Design Promotion Organization vyhlásila vítěze soutěže Good Design 2009. Mezi letošními vítězi se objevují hned dva fotoaparáty z dílen společnosti Samsung. První z nich, Samsung WB1000, je světově prvním fotoaparátem s třípalcovým AMOLED LCD displejem. Je vybaven 24mm ultraširokoúhlým objektivem Schneider s pětinásobným optickým zoomem. Druhým oceněným je ultratenký stylový fotoaparát Samsung ST50 s 12,2 megapixely.

Garmin-Asus kombinuje mobil s navigací

Garmin-Asus, společná značka společností Garmin a ASUSTeK Computer, představil nové modely mobilních navigačních telefonů – nüvifone M20 a nüvifone G60. Oba telefony spojují navigaci a funkce smartphonů, mají dotykový displej a obsahují mapové podklady 29 evropských zemí. Jelikož jsou mapy obsaženy přímo v telefonu, uživatelé mají plnohodnotnou navigaci bez nutnosti využívat datového připojení operátora. Telefony využívají GPS přijímač a navíc také A-GPS (assisted GPS). Uživatelé se tak dozví správnou cestu bez ohledu na to, zda jsou v dosahu signálu poskytovatele služeb.

Projektory Epson sázejí na mobilitu

Světová jednička na trhu s videoprojektory, firma Epson, představila novinky pro trh malých a středních firem. Projektory EB-S8, EB-X8 a EB-W8 jsou lehké, kompaktní a snadno použitelné. Díky vysoké úrovni jasu a vylepšeným možnostem připojení přináší tato nová řada všestrannost za nízkou cenu – například řada EB-S8 je o 30 procent menší a 15 procent lehčí než starší modely.

CONTENT24

Verbatim uvádí Bluetooth reproduktory

Nový stereo Bluetooth Audio Cube od Verbatimu umí reprodukovat zvuk z jakéhokoli Bluetooth zařízení, což z něj činí ideální přenosný reproduktor pro mobilní telefony, MP3 přehrávače nebo notebooky. I přes své malé rozměry a hmotnost dokáže vydávat hudbu s opravdovým rázem – dostatečně pro jednu velkou místnost. Reproduktor má bezdrátový dosah osm metrů a jakmile jej připojíte k Bluetooth zařízení, stačí už jen stisknout příslušné tlačítko pro přehrávání hudby. Součástí balení je ale i konvenční stereo audio kabel.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).