Menu Zavřít

Novinky v technice: kompakt s projektorem a noční klávesnice

28. 8. 2010
Autor: profit

Nový fotoaparát s vestavěným projektorem přináší na český trh společnost Nikon. Firma Logitech představila klávesnici s podsvícením.

Autor: Nikon

Bezdrátová sada Asus odvysílá HD do televize

Společnost Asus představila novou bezdrátovou sadu WiCast EW2000 určenou především pro domácí zábavu. Přístroj umožňuje vysílat multimediální obsah ve vysokém rozlišení z libovolného notebooku, počítače nebo jiného zdroje videa na zobrazovací zařízení – televizory, monitory nebo projektory. Hlavním trumfem je schopnost přenášet data rychlostí až 3 GB/s v reálném čase, bez zpoždění. Zařízení vysílá prostřednictvím rozhraní WHDI (Wireless Home Digital Interface) obsah na vzdálenost až 10 metrů a nevyžaduje přímou viditelnost mezi zařízením a obrazovkou. K používání není potřeba instalovat žádný dodatečný software, vysílač lze jednoduše napájet z notebooku nebo PC prostřednictvím USB kabelu.

Nikon vybavil kompakt vylepšeným projektorem

Nový kompaktní fotoaparát přináší na český trh společnost Nikon. Model Coolpix S1100pj zaujme kromě fotografických funkcí především vestavěným projektorem. K prohlížení fotografických „úlovků“ proto není potřeba žádné další vybavení. Projektor s jasem 14 lumenů umožňuje projekci jak v nepříznivých podmínkách, jako jsou méně zatemněné místnosti, tak na světlejší plochy. Fotoaparát lze propojit s počítačem PC nebo Mac a uložené snímky a prezentace promítat prostřednictvím projektoru. Fotoaparát disponuje obrazovým snímačem s 14,1 milionu pixelů, širokoúhlým objektivem NIKKOR s pětinásobným zoomem a třípalcovým dotykovým LCD displejem.

BRAND24

Klávesnice Logitech zvládá noční život

Problém s obtížným používáním klávesnice ve tmě vyřešila společnost Logitech. Její nová bezdrátová klávesnice Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 disponuje podsvícením, které umožní psaní či hraní her i bez rozsvíceného světla. Novinka je navíc vybavena čidly okolního světla a pohybu, která se starají o správnou intenzitu podsvícení podle množství světla v místnosti i podle toho, zda zrovna pracujete. Pokud nejsou vaše ruce poblíž, klávesnice se sama ztlumí, a šetří tím výdrž baterie. Díky úspornému režimu baterie vydrží až deset dnů bez dobíjení. Klávesnici je navíc možné i během psaní dobíjet přes micro-USB port.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).