Menu Zavřít

Novinky v technice: kamera se snadným ovládáním a podložka místo reproduktorů

16. 1. 2010
Autor: profit

Společnost Canon představila řadu lehkých SD videokamer se snadným ovládáním. Firma Logitech uvedla na trh podložku, která změní notebook na domácí kino. Společnost Lenovo představila notebook určený pro podnikatele a malé firmy.

Autor: Enviro

S novinkou Canon stačí „namířit a točit“

Společnost Canon v lednu představila novou produktovou řadu lehkých SD videokamer se snadným ovládáním – LEGRIA FS300. Všechny modely z této řady váží 225 gramů. Kamery používají systém záznamu do dvou flash pamětí. V případě modelů LEGRIA FS37 a LEGRIA FS36 doplňuje interní flash paměť s kapacitou 16 gigabajtů a 8 gigabajtů a otvor na paměťové karty SDHC. Na jednu 32gigabajtovou kartu lze přitom natočit až 20 hodin domácího videa. S potlačením nežádoucích účinků roztřesení kamery, zvláště pak v závěru rozsahu 41násobného Advanced Zoomu, pomáhá nový dynamický stabilizátor.

Google představil mobil Nexus One

Dlouho očekávaný mobilní telefon společností Google a HTC se na začátku letošního roku dočkal oficiálního představení. Mobil s názvem Nexus One nazývá výrobce „supertelefonem“, a to především kvůli vysokému výkonu. Telefon je osazen čipem Qualcomm Snapdragon o rychlosti 1 GHz, disponuje integrovanou pamětí 512 MB flash a 512 MB RAM. Paměť je možné rozšířit vyjímatelnou 4gigabajtovou SD kartou. Samozřejmostí je operační systém Android.

Samsung uvádí kompakt se srdcem zrcadlovky

První lednové dny každého roku probíhá v Las Vegas veletrh spotřební elektroniky CES. Společnost Samsung na něm letos představila nový fotoaparát, který kombinuje vlastnosti kompaktu a zrcadlovky. U modelu NX10 je vlastní srdce DSLR zasazené v kompaktním rámu digitálního fotoaparátu. NX10 integruje snímač CMOS velikosti APS-C s bezzrcátkovým výměnným objektivem, díky kterému je fotoaparát lehký. Třípalcový AMOLED displej slibuje snadné prohlížení fotek i při jasném slunečním světle.

Podložka Logitech změní notebook na domácí kino

Vyřešit jedno z hlavních omezení přenosných počítačů – málo výkonné reproduktory – slibuje nová podložka pod notebook od firmy Logitech. Speaker Lapdesk N700 nabízí reproduktorovou soustavu se zvukem ve vysoké kvalitě a dvěma dvoupalcovými reproduktory po stranách notebooku navrženými speciálně pro přenosné počítače. Zařízení se k notebooku připojuje pomocí USB kabelu. K pohodlí má přispět i větrák, který napomáhá cirkulaci vzduchu a chrání nohy a klín před teplem vycházejícím z notebooku.

Lenovo cílí novým ThinkPadem na podnikatele

Společnost Lenovo představila nový 13palcový notebook řady ThinkPad s názvem ThinkPad Edge, určený především pro uživatele z řad podnikatelů a malých firem. Lenovo vybavil nový ThinkPad dvoujádrovým procesorem AMD s technologií Vision Pro a operačním systémem Windows 7. Počítač se umí připojit na internet přes Wi-Fi nebo mobilní sítě 3G, pro lepší komunikaci VoIP má zabudovanou také integrovanou kameru a mikrofon. Cestující podnikatelé ocení i výdrž baterie, která dosahuje podle výrobce až osmi hodin. ­­

BRAND24

Mobil mivvy je šitý na míru seniorům Vedle řady smartphonů přichází výrobce mobilů mivvy na trh také s novinkou, která se nechlubí hi-tech parametry. Mobil s označením 112 je totiž určený především pro starší uživatele, kteří více než připojení k internetu ocení například velký displej a klávesy. Novinka má rozměry 102 x 49 x 15 milimetrů a vedle zmiňovaných dobře čitelných kláves je vybavena na zadní straně krytu nouzovým tlačítkem SOS. To po stisknutí vytočí předvolené číslo a přepne telefon na hlasitý odposlech, aby byl volaný účastník dobře slyšet. Projektor Hitachi nepotřebuje údržbu**

Firma Hitachi přišla na trh s novinkou, LCD projektorem CP-X4020. Podle výrobce je přístroj vhodný jak pro stálou instalaci, tak pro přenášení. Dalším trumfem mají být nízké nároky na údržbu projektoru. P-X4020 obsahuje hybridní filtr Hitachi, který je navržen pro cyklus údržby o délce 4000 hodin a stejně dlouhá je i životnost lampy. Ačkoli model není k dispozici s vyměnitelnými čočkami, zajišťuje po instalaci obraz 4:3 nebo širokoúhlý 16:9/16:10 s úhlopříčkou od 0,8 do 7,6 metru. Širokoúhlý obraz se může promítat ze vzdálenosti od 1 do 11,7 metru.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).