Menu Zavřít

Novinky na pultech

15. 10. 2010
Autor: profit

Představíme vám nové DVD Robin Hood, CD od skupiny Chinaski a knihu Angličtina u piva.

DVD: Robin Hood

Troufám si říct, že jde o nejnovější nepodbízivé zpracování Robina Hooda, jaké vám zatím Hollywood mohl nabídnout. Režisérská verze Ridleyho Scotta je na DVD navíc o celých 14 minut delší. Přiznám se, že jsem na film šel s jistými obavami, ale dočkal jsem se příjemného filmového překvapení. I tohle zpracování má své slabiny, přesto je zatím nejblíže k pověsti o bájném zbojníkovi bez přehnaného nánosu romance, který by zastínil poměrně rozvleklý děj snímku. Robina si zahrál Russell Crowe a jeho vyvolenou se stala odvážná Lady Marion v podání Cate Blanchett. Kritici filmu si smlsli hlavně na akcentu angličtiny jednotlivých herců, protože poměrná většina z nich není původem z Británie, ale na druhou stranu – stále je to velice kvalitní výběr aktérů, kteří vás vtáhnou do tajemné doby opředené legendami.

Celkové hodnocení: 80 %

Vydavatel: Bonton, 2010

CD: Chinaski: Není na co čekat

Kapela se již vyrovnala se ztrátou jednoho ze svých členů a ví, že dělání všechny smutky zahání. Proto vydala nové album „Není na co čekat“ a vyrazila na turné po Česku. O texty většiny ze 13 nových hitů se postaral zpěvák a frontman Michal Malátný. Na pomoc si pozval slovenskou slavici Zuzanu Smatanovou, a to ve skladbě Takmer svätý. V této limitované edici navíc naleznete poměrně bohaté bonusové DVD, které nabídne kromě videoklipu Spáč také setkání s fanoušky ve studiu, pohled do zákulisí turné po Americe a ukázky z koncertů, kde hostoval David Koller. Skupina Chinaski je zatím stále na turné, podrobnosti a termíny jejích koncertů naleznete na www.chinaski.cz.

Celkové hodnocení: 60 %

Vydavatel: Universal Music, 2010

Kniha: Angličtina u piva

Jestli patříte mezi opětovné začátečníky angličtiny, pak je tu další důvod, proč znovu začít. Abyste v anglické hospůdce mohli zazářit a vychválit české pivo do britských nebes, sáhněte po publikaci Angličtina u piva. Navíc, pokud patříte mezi fanoušky anglické ironie a humoru, pak je tato kniha určena právě vám. Ve fotokomiksu se naučíte, jak se správně zapojit do témat, která se nejčastěji probírají nad oroseným půllitrem, ať už je to sex, fotbal, přátelé, auta, děti nebo TV. Díky přiloženému audio CD budete přímo vtaženi do atmosféry Pub English.

CONTENT24

Celkové hodnocení: 70 %

Vydavatel: Computer Press, 2010

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).