Menu Zavřít

Novinky

7. 7. 2003
Autor: Euro.cz

Alice Springs - Život(Columbia)HudbaPo delší době vydává vystudovaná klavíristka své autorské album. Celá deska je narozdíl od předchozích v češtině. Ve 13 skladbách najdete zastoupení Latinské Ameriky, funku, R&B a dokonce country.

Alice Springs - Život

(Columbia)

Hudba

Po delší době vydává vystudovaná klavíristka své autorské album. Celá deska je narozdíl od předchozích v češtině. Ve 13 skladbách najdete zastoupení Latinské Ameriky, funku, R&B a dokonce country. Poprvé si také Alice album neprodukuje sama, což věci prospělo - střízlivý pohled „nezúčastněné“ osoby je vždy užitečný.

Telefonní budka (USA)

(Bontonfilm)

Film

Originální nápad, zručné řemeslo režiséra Joela Schumachera (např. Volný pád), který se nebojí originálních nápadů a také neznámých tváří - v hlavní roli se představuje jinak takřka neznámý Colin Farell. Celý děj se odehrává v telefonní budce, v níž je uvězněn muž ohrožený neznámým ostřelovačem. Hodina a půl dobré zábavy.

Petr Čornej: Tajemství českých kronik

(Paseka)

BRAND24

Kniha

Přední český historik analyzuje dobové materiály a napravuje řadu omylů, které se do obrazu husitství v českém povědomí dostaly již v době národního obrození. Autor si zvolil pět základních témat: formování portrétu Václava IV., bitvu na V ítkově, Žižkovo tažení na Slovensko, bitvu u Lipan a popravu Roháče z Dubé.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).