Menu Zavřít

Novinka se představí v Moskvě

25. 8. 2008
Autor: Euro.cz

RENAULT THALIA PODRUHÉ - Renault dostal před lety nápad vyrábět levné auto jen pro východní Evropu. Přepracoval model Clio na sedan s velkým kufrem a vznikla Thalia, dodnes třetí nejprodávanější vůz v Česku.

Nový Renault Thalia se představí na konci srpna na moskevském autosalonu. Druhá generace oproti té předchozí do délky trochu povyrostla, a to přesně o sedm centimetrů na 426, výška nyní činí 143 centimetrů. Vzhled nové Thalie je oproti předchozí verzi víc propracovaný a vůz působí trochu mohutnějším, ale zároveň elegantnějším dojmem. Zatímco design Thalie první generace se vyznačoval zejména oblými křivkami, nové variantě přibylo několik ostrých hran, které jsou podle dnešních trendů zkombinovány s oblými křivkami. Přídi dominují velké oblé světlomety zasahující do boční linie vozu. Model sice z profilu působí trochu strohým dojmem, ale to se dá vozu této kategorie celkem snadno odpustit. Zadní část opět přináší mnoho změn, od nových sdružených světel až po tvarování kufru. Zatím není jasné, jaké motory bude mít auto pod kapotou. Pravděpodobně tam zůstanou stávající agregáty o objemu 1,2 až 1,6 litru, spalující benzin i naftu.

CONTENT24

Nový model je za dveřmi a Renault začal vyprodávat dosavadní generaci. Zatímco v letošním červnu vůz uzavíral první desítku se 179 novými registracemi, v červenci se registrace zastavily u čísla 362. Můžou za to opulentní slevy. Základ nejlevnější „staré“ Thalie za necelých 200 tisíc korun sice nemá ani posilovač řízení či výškově nastavitelný volant, natož klimatizaci, ale akční řada Alize tyto prvky už má a prodává se od 229 900 korun.

Ve výbavě nechybí elektrické ovládání skel předních dveří a centrální zamykání s dálkovým ovládáním. S turbodieselem vyjde auto na 275 900 korun, takže je to jeden z nejlevnějších „nafťáků“ na trhu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).