Menu Zavřít

Noví ředitelé posílí vedení skupiny MND

16. 5. 2011
Autor: profit

Bernhard Cociancig, dosavadní ředitel OMV Petrom, byl dnes jmenován CEO International skupiny MND. Za své pozice bude řídit veškeré zahraniční projekty skupiny MND v oblasti průzkumu a těžby ropy a zemního plynu. Karel Luner byl jmenovám ředitelem společnosti MND Gas Storage.

Noví ředitelé posílí vedení skupiny MND

Foto: MND

Skupina MND má nové významné posily ve svém top managementu. Do pozice CEO International skupiny MND byl dnes jmenován Bernhard Cociancig (59). Bernhard Cociancig má více než 25 let zkušeností z top manažerských pozic v oblasti průzkumu a těžby ropy a zemního plynu po celém světě. Během své profesní kariéry pracoval ve společnostech jako OMV, Viking Petroleum, Mobil Oil nebo Addax Petroleum.

V nově vytvořené pozici CEO International bude plně zodpovědný za řízení všech průzkumných i těžebních projektů skupiny MND mimo území České republiky. Zároveň se bude podílet s Helmutem Langangerem, místopředsedou představenstva MND a bývalým CEO OMV E&P, na vyhledávání nových zahraničních investičních příležitostí.

Miroslav Jestřabík, člen představenstva KKCG odpovědný za Oil&Gas říká: „Bernhard je další významnou posilou nově budovaného mezinárodního týmu, jehož hlavním cílem je vyhledávání a realizace nových investic. Skupina MND se bude stále více zaměřovat na průzkum a těžbu mimo Českou republiku, zejména v regionu Blízkého východu, severní Afriky a v Rusku.

BRAND24

Bernhard Cociancig ke svému jmenování CEO International uvedl: „Nabídka MND je pro mne oceněním dosavadních profesních úspěchů. Mám tu čest být součástí týmu, jehož úkolem je vybudovat z MND respektovaného hráče celoevropského formátu s významným mezinárodním působením. Naším společným cílem je dosáhnout denní těžby na úrovni 15.000 boepd do roku 2015. Jsem přesvědčen, že se nám tento ambiciózní cíl podaří za podpory všech kolegů, vedení a akcionáře dosáhnout.

Další posilou ve vedení skupiny MND je Karel Luner, který byl jmenován ředitelem MND Gas Storage. Do skupiny MND se vrací po několikaletém působení na manažerských pozicích ve společnosti NET4GAS. 

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).