Menu Zavřít

Nové knižní tituly z Grady

10. 3. 2011
Autor: profit

Dnešní novinky jsou určeny nejen těm, kteří řídí projekty nebo potřebují zlepšit svoji komunikaci se spolupracovníky, ale na své si přijdou i lektoři...

Lektorské finty - Jak připravit a realizovat zajímavá školení

2., aktualizované a rozšířené vydání

Praktická a názorná knížka přináší zejména začínajícím lektorům, trenérům a učitelům tipy a příklady, jak zkvalitnit svá školení. V rozšířeném vydání příručky naleznete například lektorský manuál včetně jeho ukázek a řadu nových kreativních technik a jejich příkladů. Dále se dozvíte se, čím se liší dobrý a špatný lektor, jak posluchače vtáhnout do výuky, jak získat a udržet jejich pozornost, jak uvádět příklady a dávat zpětnou vazbu. Hlavní pozornost je věnována interaktivitě při výuce, které se řada lektorů stále brání. Autorka na ukázkách představuje hlavní interaktivní techniky - testy, křížovky, kvízy, kreativní a pohybové techniky, využití negace a další.

autor: Trdá Jana ISBN: 978-80-247-3675-4 formát: A5 vazba: V2 počet stran: 112 prodejní cena: 159 Kč

Umění dialogu - Jak si s lidmi opravdu porozumět

Jak stručně, výstižně a s respektem k zájmům druhého vyjádřit svoje myšlenky? Nová knížka uznávané autorky vám na konkrétních příkladech ukáže, jak komunikovat bez předsudků, cíleně využívat otázek, poctivě dokládat svůj názor, propojit asertivitu s taktickým jednáním, chránit hranici osobní a profesní role. Dozvíte se jak profesionálně telefonovat, jak vyjít s problematickým a hendikepovaným partnerem nebo jak vystupovat v médiích. Knížka také nabízí praktická cvičení pro poznání vlastní osobnosti, tréninkové postupy pro rozvoj mluvní osobitosti a antistresové techniky jako prevenci syndromu vyhoření.

autor: Špačková Alena ISBN: 978-80-247-3810-9 formát: B5 vazba: V2 počet stran: 200 prodejní cena: 249 Kč

Projektový management - Systémový přístup k řízení projektů

2., aktualizované a doplněné vydání

BRAND24

Druhé vydání nejprodávanější publikace o projektovém managementu je komplexním průvodcem pro všechny projektové manažery, vedoucí projektů, podnikatele a studenty. Kniha se podrobně věnuje všem fázím řízení projektu a také specifickým oblastem integrovaného řízení projektů, a to tak, aby předkládané poznatky byly bezprostředně využitelné v praxi. Druhé vydání obsahuje novou kapitolu zabývající se rozšířenými procesními modely PM a řízením projektů ve specifických prostředích, jako je multiprojektové prostředí, multikulturní prostředí, řízení v malých organizacích či specifika velkých projektů a řízení virtuálních týmů. Výrazněji rozšířena je oblast projektové kontroly a zajištění a kontroly kvality, řada dalších témat je aktualizována a doplněna. Autorka, která je vynikající projektovou manažerkou a konzultantkou se zkušenostmi v předních českých a světových firmách, v knize prakticky objasňuje základní principy a úkony řízení projektů v souladu se světovými trendy moderního PM: od přípravy, plánování a zahájení projektu přes vlastní řízení projektu až po projektovou kontrolu a uzavření projektu. Srozumitelně se věnuje také řízení rizik a řízení kvality projektu a odpovědnosti a etice vedoucího projektu. Díky velmi praktickému přístupu celé knihy, velkému množství praktických návodů, postupů a rad a řadě názorných obrázků, tabulek a přehledů mají čtenáři možnost skutečně pochopit a zvládnout zásady projektového řízení a aplikovat je úspěšně v praxi. Publikace vychází z metodologií předních světových teoretiků a profesionálních organizací projektových manažerů.

autor: Svozilová Alena ISBN: 978-80-247-3611-2 formát: B5 vazba: V8 počet stran: 392 prodejní cena: 449 Kč

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).