Nová technologie v pivovarech

06. září 2011, 14:46 - Naděžda Kubalíková
06. září 2011, 14:46

Plzeňský Prazdroj

V rámci projektů trvale udržitelného rozvoje zavedli v pivovarech Prazdroj a Gambrinus nový proces. Jde o zpětné jímání CO2, který vzniká v kvasném procesu při výrobě piva. Technologie mimo jiné přispívá ke snižování uhlíkové stopy. Šestimilionová investice má návratnost dva roky, postupně bude zavedena do všech pivovarů společnosti a přinese jim soběstačnost v pokrytí potřeb oxidu uhličitého. Na snímku technolog pivovaru Gambrinus Pavel Pech pod „zeppelinem“, jinak zásobníkem jímaného CO2.

Mohlo by vás zajímat

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

  • Aleš Kučera: Chvíli potrvá, než se lidé naučí se státem…

  • Ondřej Kania: Otevřeme další dvě školy

  • Martin Burda: Bankám v Česku ujíždí vlak

  • Mnislav Zelený Atapana: Přítel amazonských indiánů

  • Jan Bílý: Nebuď uštvaný manažer. Buď král!

  • Jaroslav Žlábek: Na jedno nabití ujedeme 1000 kilometrů

Hry pro příležitostné hráče