Nová technologie v pivovarech

06. září 2011, 14:46 - Naděžda Kubalíková
06. září 2011, 14:46

Plzeňský Prazdroj

V rámci projektů trvale udržitelného rozvoje zavedli v pivovarech Prazdroj a Gambrinus nový proces. Jde o zpětné jímání CO2, který vzniká v kvasném procesu při výrobě piva. Technologie mimo jiné přispívá ke snižování uhlíkové stopy. Šestimilionová investice má návratnost dva roky, postupně bude zavedena do všech pivovarů společnosti a přinese jim soběstačnost v pokrytí potřeb oxidu uhličitého. Na snímku technolog pivovaru Gambrinus Pavel Pech pod „zeppelinem“, jinak zásobníkem jímaného CO2.

Mohlo by vás zajímat

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

  • Je o mě zájem, říká expremiér Jiří Paroubek v Euro TV

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

Hry pro příležitostné hráče