Nová technologie v pivovarech

06. září 2011, 14:46 - Naděžda Kubalíková
06. září 2011, 14:46

Plzeňský Prazdroj

V rámci projektů trvale udržitelného rozvoje zavedli v pivovarech Prazdroj a Gambrinus nový proces. Jde o zpětné jímání CO2, který vzniká v kvasném procesu při výrobě piva. Technologie mimo jiné přispívá ke snižování uhlíkové stopy. Šestimilionová investice má návratnost dva roky, postupně bude zavedena do všech pivovarů společnosti a přinese jim soběstačnost v pokrytí potřeb oxidu uhličitého. Na snímku technolog pivovaru Gambrinus Pavel Pech pod „zeppelinem“, jinak zásobníkem jímaného CO2.

Mohlo by vás zajímat

Další videa z Euro TV
  • Jiří Grund: Za předražené ceny mobilních tarifů mohou…

  • Firma s hypotékami za 22 miliard

  • Nejnadějnější český export: STRV vyvíjí z Prahy aplikace…

  • Petr Zahradník v Euro TV: Evropa se změní, brzo a hodně

  • Martin Komárek: Už nebudu klukem z plakátu

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

Hry pro příležitostné hráče
Zavřít