Nová technologie v pivovarech

06. září 2011, 14:46 - Naděžda Kubalíková
06. září 2011, 14:46

Plzeňský Prazdroj

V rámci projektů trvale udržitelného rozvoje zavedli v pivovarech Prazdroj a Gambrinus nový proces. Jde o zpětné jímání CO2, který vzniká v kvasném procesu při výrobě piva. Technologie mimo jiné přispívá ke snižování uhlíkové stopy. Šestimilionová investice má návratnost dva roky, postupně bude zavedena do všech pivovarů společnosti a přinese jim soběstačnost v pokrytí potřeb oxidu uhličitého. Na snímku technolog pivovaru Gambrinus Pavel Pech pod „zeppelinem“, jinak zásobníkem jímaného CO2.

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Plná zaměstnanost v ČR: čím jsme si ji zasloužili?
Obtěžují vás nevyžádané telefonáty? Návod, jak se jim vyhnout
O 20 % víc než loni: ceny bytů opět rostou
Mají Češi na elektromobil? Hyundai hodlá rozšířit dojezd až na 500 kilometrů
Víte, kdo vlastní vaši banku? Ital, Rus, Rakušan, nebo Čech?
Auta
Nové BMW Z4 slibuje svobodu, ale počkáte si na ni až do…
Kouzlo bohaté sklizně: Zkusili jsme, jak se řídí moderní kombajn
Jeden Velorex 16/250 se dostal až do Chicaga. Teď je po renovaci a stojí přes 300 tisíc
Nokia 8 je tady. Znovuzrozená značka konečně představila špičkový telefon
Continental znovu vynalezl kolo, aby mohly elektromobily lépe brzdit
Technologie
GPS, laser a bohatá sklizeň: Zkusili jsme, jak se řídí moderní kombajn
Postrach fotografů a fotobank. Google umí perfektně odstranit vodoznak
Intel: top Coffee Lake má o 11 % lepší výkon v jednom vlákně. Kvůli AMD přejmenuje čipset
Evleaks kazí překvapení další Korejcům. Takhle bude vypadat LG V30
Čeští Warhorse Studios vnadí dalším trailerem na Kingdom Come: Deliverance (video)
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít