Menu Zavřít

Nova propaguje ČT (ale bez reklamy!)

28. 7. 2011
Autor: profit

Britská aféra s odposlechy se rozlézá do neuvěřitelných rozměrů. Postihů se dočkali nejen bývalí šéfové News of the World, ale i policie, a dokonce i Scotland Yard. Možná bude kauza stát hlavu britského premiéra Camerona. Zdá se, že se ještě máme čemu učit...

Nova propaguje ČT (ale bez reklamy!)

Foto: Profimedia.cz

Výsledkem patrně bude regulace mediálního trhu v Británii a posílená pozice BBC. Holt trh neřeší všechno… Možná by si to mohli uvědomit i někteří naši milí zákonodárci.

Česká televize nyní (po vzoru BBC) nebude mít reklamu. Respektive jí bude mít jen kousek, malý kousíček na Dvojce a Čtyřce. Stejně doteď z reklamy nic neměla. Nova se o omezení reklamy na ČT urputně snažila, někdy snad až trochu legračně. Ředitel stanice Andruško byl ve zprávách téměř každý den, v životě jsem tak často ředitele čehokoliv na obrazovce neviděla. Skoro připomínal generálního tajemníka. Toho s peřím. Vrcholem byla reportáž končící informací ředitele Novy, že ČT1 nyní bude divácky přitažlivý program. No řekněte, že byste si takovou reklamu na konkurenční stanici nezaplatili! ČT děkuje. Ano, bude z ní kvalitní program. A Nova za to bude ráda?

BRAND24

Televize (Česká) i rozhlas (Český) mají před sebou radovánky zvané „volba generálního ředitele“. V ČT je potřeba minimálně 10 hlasů, v ČRo šest. Nejambicióznější kandidáti možná budou mít smůlu a stihne je nějaké politické veto. Ale kdo ví. Další umějí řídit tříkolku, ale ta na silnici nemůže. Někteří nemají ani řidičák. Tož uvidíme, možná až ve druhé volbě.

Možná se zúčastní i někteří manažeři zevnitř. Ti většinou vědí, kde má televize východ a kde záchod, takže je nic nepřekvapí. Otázkou bude, zda se bude 15 radních schopno dohodnout na jednom kandidátovi. Pravidla vylučují rozhodování „jedni čehý, druzí hot“.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).