Menu Zavřít

Nova na burze?

11. 4. 2005
Autor: Euro.cz

aktuálněSpolečnost Central European Media Enterprises (CME), které v České republice patří televize Nova, plánuje obchodovat své akcie na pražské burze. Podle generálního ředitele burzy Petra Koblice jde o plán, který neznamená, že by se jednalo o okamžitý krok emitenta.

aktuálně

Společnost Central European Media Enterprises (CME), které v České republice patří televize Nova, plánuje obchodovat své akcie na pražské burze. Podle generálního ředitele burzy Petra Koblice jde o plán, který neznamená, že by se jednalo o okamžitý krok emitenta.

Nový titul, který by lidem zprostředkovaně umožnil koupit podíl v Nově, by zcela jistě pražskou burzu oživil. Na newyorské burze se akcie CME obchodují kolem 50 dolarů za kus.

BRAND24

Central European Media Enterprises loni získala kontrolní podíl v Nově od společnosti PPF za 642 milionů dolarů (téměř 15 miliard korun). Letos v březnu se dohodla s menšinovým vlastníkem společnosti CET 21 Peterem Kršákem, že od něj převezme celý jeho podíl. CET 21 drží vysílací licenci na provozování Novy.

CME kontroluje také televizi Markíza na Slovensku, stanici 1+1 na Ukrajině, Novu v Chorvatsku, Pop TV a Kanal A ve Slovinsku a Pro TV a Acasa v Rumunsku.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).