Menu Zavřít

Nová maxima. Čínské akcie letí vzhůru díky zařazení do globálního indexu MSCI

26. 6. 2017
Autor: čtk/AP

Čínské akciové indexy dnes vzrostly na nová maxima za rok a půl. Trh pokračuje v růstu po nedávném zařazení čínských akciových titulů do globálního indexu americké společnosti MSCI. Firma dnes navíc naznačila, že v budoucnu by mohla počet čínských akciových titulů ve svých indexech výrazně zvýšit.

Index SSE 50, který sleduje padesátku nejvýznamnějších titulů šanghajské burzy, dnes vzrostl o 0,6 procenta na nové osmnáctiměsíční maximum a od počátku roku má k dobru 11,2 procenta. Další index CSI300, který zahrnuje největší firmy na burzách v Šanghaji a Šen-čenu, vzrostl o 1,3 procenta a ocitl se rovněž nejvýše za rok a půl.

Vývoj indexu SSE 50 SHANGHAI 50 Chart

List Shanghai Securities News s odkazem na exkluzivní rozhovor s šéfem MSCI uvedl, že firma by mohla v budoucnu ve svém ukazateli Emerging Markets Index pro akcie na burzách rozvíjejících se trhů zvýšit váhu čínských akcií. Do indexu by se tak mohlo dostat dalších 195 čínských akciových titulů. Minulý týden MSCI rozhodla o zařazení 222 čínských akcií.

Vývoj indexu CSI 300 CSI 300 Chart

BRAND24

Právě minulý týden čínské akcie zažily nejlepší týden v letošním roce a index CSI300 získal tři procenta. Trh tím reagoval na úterní oznámení MSCI zařadit do Emerging Markets Index poprvé akcie čínských firem. MSCI dříve zařazení čínských akcií do indexu odmítala kvůli omezenému přístupu zahraničních investorů na čínské finanční trhy.

Dále čtěte:

Lepší vztahy. Čína a Kanada nebudou podporovat vzájemnou obchodní špionáž

Světová ekonomika roste. Centrální banky by měly zvýšit úrokové sazby


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).