Menu Zavřít

Nová letecká společnost Eurovia Air chce k moři

20. 11. 2009
Autor: profit

Na domácím trhu vzniká nová letecká společnost Eurovia Air, za níž stojí podnikatel Daneš Zátorský. Zaměřit se chce výhradně na charterové lety pro klienty českých cestovních kanceláří k moři.

Autor: Martin Siebert

Eurovia Air má začít provoz na jaře příštího roku. „Zhruba sedmdesát procent kapacit na příští rok už máme smluvně naplněných,“ uvedl předseda představenstva firmy Tomáš Jandečka. Eurovia Air údajně dosud nemá žádná letadla, avšak některé cestovní kanceláře ji už uvádějí ve svých katalozích jako dopravce na příští rok. Tyto firmy většinou létaly se slovenským Seagle Air, který je před krachem.

BRAND24

Příležitosti vidí Eurovia Air především u menších a středně velkých cestovek. Konkurovat nechce cenou, ale spíše nabídkou letadel s menší kapacitou a zajímavějšími časy odletů. Eurovia Air chce létat se dvěma pronajatými Boeingy, z nichž jeden umístí do Prahy a druhý bude mít zázemí v Ostravě a v Brně.

Za novými aerolinkami stojí podle Jandečky tři čeští podnikatelé, známý je ale jen bývalý vyšetřovatel severomoravské kriminálky Zátorský. Ten ovládá holding Geofin, kam patří kromě stavebních firem i aerolinky Job Air a letecké opravárenské středisko CEAM v Ostravě-Mošnově.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).