Menu Zavřít

Nezničitelná tradice: papírování

19. 6. 2006
Autor: Euro.cz

glosy Další krokem ke snížení tuzemské byrokracie měl být e-podpis. Firmám v Česku však vládnou tradice a pohodlnost. Na zbytečné papírování upozorňuje každý, ale když proti němu může sám něco udělat, raději dá ruce pryč. Někteří podnikatelé jsou klidnější, když o e-podpisu ani neslyší. A používat ho?

glosy

BRAND24

Další krokem ke snížení tuzemské byrokracie měl být e-podpis. Firmám v Česku však vládnou tradice a pohodlnost. Na zbytečné papírování upozorňuje každý, ale když proti němu může sám něco udělat, raději dá ruce pryč. Někteří podnikatelé jsou klidnější, když o e-podpisu ani neslyší. A používat ho? Jedině ve snu nebo z donucení.

Přijímat zprávy s e-podpisem umí málokde. A pokud je firma přijímá, pak si z nich dělá spíše legraci. Prověřený certifikát má pověst mušího výkalu. Ideální je, když žádný není. I velké společnosti okolo zprávy s e-podpisem vyvolávají takový rozruch, že by bylo mnohem rychlejší žádost napsat na papír a vystát si hodinovou frontu na poště. Záležitost, kterou lidé v Unie přes e-podpis vyřizují během tří minut, u nás trvá i týdny. Ani sebelepší zákony a vize e-států naší zemi evidentně nepomohly.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).