Menu Zavřít

Nezlomné srdíčko

15. 5. 2009
Autor: Euro.cz

Pánové z výkonného výboru ČMFS s Franzem Strakou nevědomky docela zdravě zariskovali

CONTENT24

František „Franz“ Straka a nový trenér české fotbalové reprezentace? Tak to už je možné vše. Třeba že tento kovaný Sparťan bude trenérem Slavie. Ale vážně. Národní tým potřebuje kouče, který hráče namotivuje a dá opět do kupy, chlapíka, jenž naše primadony dokáže přesvědčit, že se ještě může stát zázrak. A na to je přece Franz dobrý. Jde na věc přes srdíčko, má chuť do díla, chce tým okysličit, jak se po jmenování trefně vyjádřil. Co na tom, že se svazu zvýší náklady na česnek a kvalitní hovězí a potečou litry panenského olivového oleje? Strakovy motivační zbraně pořád vyjdou levněji, než kdyby si nezbední hráči nechávali vyúčtovávat pivečko a dýchánky s fanynkami. S česnekovým odérem to nebude tak jednoduché, chlapci!
Co na tom, že Straka má za sebou spíše neúspěšné trenérské štace. Na krátkodobé úkoly je skvělý, vzpomeňme jeho památné záchrany v lize s Plzní a Českými Budějovicemi. Dokážu si velmi snadno představit, že nad reprezentací Malty v Jablonci zvítězíme, i když na pozici stopera nenastoupí zhrzený kapitán „Ujfy“, ale právě bývalý vynikající obránce Franta Straka, který se stále drží ve výborné fyzické i psychické kondici. Češi v přípravném utkání vybojují slavné vítězství, trenér jim dovolí večerku prodloužit do 23.00, a kdo bude chtít, dá si i doutníček. Načež Franz u kormidla české „repre“ skončí, protože nové svazové vedení ho nebude chtít. Se stoprocentní bilancí jednoho vítězství a žádné remízy ani prohry se stane nejúspěšnějším trenérem v historii fotbalové planety. Ale třeba mu bude dáno vydržet déle, aby pracoval na zázraku zvaném postup na MS v Jižní Africe.
Mám pocit, že pánové z výkonného výboru ČMFS s Franzem Strakou nevědomky docela zdravě zariskovali. Kolik by to český fotbal stálo, kdyby nějaký filuta pošeptal bafuňářům do ouška například jméno gamblera Petržely?

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).