Menu Zavřít

Nezaměstnanost zase roste

15. 8. 2005
Autor: Euro.cz

Míra nezaměstnanosti se v červenci zvýšila na 8,8 procenta. O měsíc dříve zaměstnání hledalo 8,6 procenta práceschopného obyvatelstva. Počet uchazečů o práci se tak vrátil nad půlmilionovou hranici a oproti červnu vzrostl o 10 581 osob. Podle ministerstva práce a sociálních věcí je vyšší nezaměstnanost v tomto období každoročním jevem.

BRAND24

Míra nezaměstnanosti se v červenci zvýšila na 8,8 procenta. O měsíc dříve zaměstnání hledalo 8,6 procenta práceschopného obyvatelstva. Počet uchazečů o práci se tak vrátil nad půlmilionovou hranici a oproti červnu vzrostl o 10 581 osob.

Podle ministerstva práce a sociálních věcí je vyšší nezaměstnanost v tomto období každoročním jevem. Na úřady práce přicházejí čerství absolventi škol i pedagogové, kteří měli pracovní smlouvu na dobu určitou. Proti loňskému červenci, kdy byla míra nezaměstnanosti 9,2 procenta, se počet nezaměstnaných snížil o 31 803 osob. Tento pokles je zejména důsledkem přísnějších podmínek pro zapsání či vyřazení z evidencí úřadů práce.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).