Menu Zavřít

Nespokojení podnikatelé píší svým voleným zástupcům

25. 11. 2002
Autor: Euro.cz

dokumentVážení představitelé Parlamentu ČR, u příležitosti pracovní návštěvy prezidenta Hospodářské komory ČR Jaromíra Drábka v Olomouckém kraji dne 20. listopadu 2002 se uskutečnila otevřená diskuze představitelů Krajské hospodářské komory Olomouckého kraje a dalších zástupců podnikatelské sféry našeho kraje o jejich problémech, které se zúčastnil i hejtman Olomouckého kraje Jan Březina.

dokument

Vážení představitelé Parlamentu ČR, u příležitosti pracovní návštěvy prezidenta Hospodářské komory ČR Jaromíra Drábka v Olomouckém kraji dne 20. listopadu 2002 se uskutečnila otevřená diskuze představitelů Krajské hospodářské komory Olomouckého kraje a dalších zástupců podnikatelské sféry našeho kraje o jejich problémech, které se zúčastnil i hejtman Olomouckého kraje Jan Březina. Představitelé podnikatelské sféry se shodli na těchto zásadních problémech a apelují na Vás, abyste tyto problémy řešili:

* etika podnikání a platební morálka státu - stát neplatí v termínech (DPH, platby za veřejnoprávní zakázky), přestože je státní rozpočet schválený, na druhé straně podnikatelé přesto musí platit DPH v daných termínech (pokud nezaplatí, nastávají sankce finančního úřadu, které platí pouze pro podnikatele a ne pro stát).

* převod vyplácení nemocenského pojištění na podnikatelskou sféru - není možné, aby stát převáděl své kompetence na podnikatele, odporuje to principům povinností státu vůči ochraně zdraví občanů

BRAND24

* nutnost snížení daňového zatížení podnikatelů - je neúměrně vysoké ve srovnání s podmínkami, jež nabízí zákon o investičních pobídkách převážně jen zahraničním investorům. Žádáme Vás, abyste uvedené problémy z pozice svých funkcí řešili a žádáme Vás o zpětnou informaci o stavu řešení.

K rukám: RNDr. Jitka Seitlová, senátorka, Ing. Robert Kolář, senátor, MUDr. Vítězslav Vavroušek, senátor, Ing. Pavel Hänig, poslanec, Ing. Miroslav Kapoun, poslanec, Ing. Miroslav Vlček, poslanec, Kateřina Dostálová, poslankyně, Pavel Dostál, poslanec, Ladislav Mlčák, poslanec, MUDr. Mgr. Ivan Langer, Ing. Bc. Tomáš Kvapil, poslanec, Ing. Petr Krill, poslanec, RSDr. Alexandr Černý, poslanec, Miroslava Vlčková, poslankyně, Ing. Ivo Vykydal, poslanec

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).