Menu Zavřít

Nemocnice je stále na prodej

24. 4. 2006
Autor: Euro.cz

Plzeňský kraj eviduje zatím jediného vážného zájemce o koupi staré domažlické nemocnice v centru města. Areál je opuštěný od konce minulého roku, kdy se odstěhovala všechna oddělení do nového objektu. Kraj ještě měsíc a půl počká, zda cena 15,5 milionu korun někoho dalšího nezaujme.

O prodeji bývalé nemocnice rozhodne zastupitelstvo 6. června.

Kraj se chce zbavit nemovitosti co nejdříve, neboť musí platit 100 tisíc korun měsíčně za ostrahu. Potenciální kupec, který už má v kraji podobné aktivity, je srozuměn s tím, že bude muset v areálu, kde jsou budovy staré až 140 let, investovat 80 až 100 milionů korun. Územní plán ale nepřipouští, aby tam vznikl supermarket, tržnice nebo továrna.

BRAND24

„Mohly byt tam být ordinace, byty, kanceláře, služby nebo škola,“ řekl starosta Jan Látka. Jako reálné vidí využití areálu pro služby cestovního ruchu, zejména jako ubytovací kapacitu, která v Domažlicích citelně chybí. Nový objekt naproti městskému parku podle něj nesmí esteticky ani provozně narušit okolní prostor. Kraj pomůže investorovi vyřešit dopravně náročný vjezd do areálu, který je na státní silnici.

Bývalá nemocnice stojí na strategické ploše 7000 metrů čtverečních v centru města, na křižovatce silnic od Plzně a Klatov. Kupec bude muset zřejmě většinu objektů zbourat. Rekonstruované je pouze dětské oddělení a porodnice.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).