Menu Zavřít

Největší budějovické sídliště čeká modernizace

15. 1. 2007
Autor: Euro.cz

Sídliště Máj v Českých Budějovicích čeká v příštích čtyřech až pěti letech výrazná proměna. V lokalitě, kde na 61 hektarech žije převážně v panelových domech pětina obyvatel jihočeské metropole, přibudou odpočinková prostranství, zeleň a parkovací místa. Úpravy na Máji budou stát kolem 135 milionů korun.

Práce by měly začít už letos.

BRAND24

Projekt je rozdělený do šesti etap. V husté zástavbě by postupně měly vzniknout centrální park i náměstí. Záměr počítá i s výstavbou skateparku a velkého dopravního hřiště. Celkem na největším budějovickém sídlišti vyrostou čtyři nová dětská hřiště. Deset se jich opraví a rozšíří. Počítá se i s výsadbou 1400 vzrostlých stromů. Centrální park nad multikinem má vzniknout jako první, s jeho dokončením se počítá už v roce 2008. Následovat bude úprava západní části sídliště a výstavba centrálního náměstí. Modernizace by měla skončit v roce 2012.

Podle průzkumu lidem nejvíc vadí špatné možnosti parkování, málo aktivit pro volný čas a málo místa pro odpočinek. Na sídlišti také chybí centrum, kde by se lidé mohli zdržovat. Studie řeší jen veřejné prostory, domy na sídlišti totiž nepatří městu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).