Menu Zavřít

Nejsou lidi!

30. 4. 2007
Autor: Euro.cz

EDITORIAL Osmnáctý letošní Profit vychází v den vklíněný mezi víkend a úterní Svátek práce. V pondělí, které láká k dovolené nebo alespoň k volnějšímu pracovnímu tempu. Ale pozor: Posledního dubna zároveň končí termín, do nějž musejí osoby samostatně výdělečně činné podat přehled o příjmech a výdajích správě sociálního zabezpečení.

EDITORIAL

Osmnáctý letošní Profit vychází v den vklíněný mezi víkend a úterní Svátek práce.

V pondělí, které láká k dovolené nebo alespoň k volnějšímu pracovnímu tempu. Ale pozor: Posledního dubna zároveň končí termín, do nějž musejí osoby samostatně výdělečně činné podat přehled o příjmech a výdajích správě sociálního zabezpečení. Nicméně -podává-li za vás přiznání daňový poradce, máte na odevzdání přehledu ještě tři měsíce.

BRAND24

Pracovní volno po celý rok má řada nezaměstnaných, pro které je podpora - nebo práce načerno -výhodnější než nechat se zaměstnat či začít podnikat. Přitom jim stále více firem nabízí zažít ten pravý svátek práce: hlavně o řemeslníky a technicky vzdělané zaměstnance je takový zájem, že jsou mnohdy placeni lépe než vysokoškoláci. Když jsme se nedostatku pracovníků věnovali před rokem, ukázalo se, že jsme se trefili do stále rostoucího problému mnoha podnikatelů. Co se změnilo po roce? Čtěte na straně 12.

Možná je ale čas změnit obor a místo podnikání závislého na množství kvalifikovaných zaměstnanců zkusit něco méně personálně náročného. Mezer na trhu je pořád ještě dost: Nedávno jsme psali o kyslíkových barech, dnes si přečtete o firmách vydělávajících prodejem pozemků na Měsíci.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).